Education Festival 2018
Ένα «παιχνίδι αισθήσεων» με αρωγό την όραση, την όσφρηση και τη γεύση!
Με στόχο την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των δεξιοτήτων των φοιτητών της, η Σχολή Τουρισμού και Φιλοξενίας του Mediterranean College διοργάνωσε την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 Οινογνωσία, στο πλαίσιο αξιολόγησης του μαθήματος «Event Catering Management» του προγράμματος BA (Hons) International Hospitality Management.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Education Festival 2018, με εισηγητές τον κ. Λευτέρη Καριώτη, Sales & Marketing Manager των Aria Hotels, τον κ. Αθανάσιο Ζαχαρία, ιδιοκτήτη του Κτήματος Μουσών, την κα. Ζαρμακούπη από το Κτήμα Ράπτη και τον κ. Ευάγγελο Ψωφίδη, Head Sommelier του Ξενοδοχείου Grande Bretagne.
Το event ξεκίνησε με ομιλία του κ. Καριώτη ο οποίος αναφέρθηκε στη ραγδαία ανάπτυξη του Οινοτουρισμού και παρουσίασε το Scalani Hills στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου μέσα σε ένα μαγευτικό αμπελώνα, βρίσκεται το Οινοποιείο Μπουτάρη, καθώς και το Κατώγι Αβέρωφ, που βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό Μετσοβίτικο πέτρινο οινοποιείο, στην Ήπειρο .
Στη συνέχεια, οι φοιτητές συμμετείχαν, με την κατεύθυνση των έμπειρων οινοχόων, σε ένα «παιχνίδι» αισθήσεων, με αρωγούς την όραση, την όσφρηση, τη γεύση και με «πρωταγωνιστές» τις πιο σημαντικές ποικιλίες κρασιών, όπως:
Από το Κτήμα Ράπτη
- Χνάρια ποικιλία μοσχοφίλερο
- Malvasia και Ροδίτης
- Rosato Ροζέ ημιαφρώδης οίνος ποικιλία αγιωργίτικο
- Νεμέα 2013 merlot & Cabernet sauvignon
Από το Κτήμα μουσών
- 9 Λευκό sauvignon blanc trebbiano και ασύρτικο
- Ροζέ Amuse 2016
- Μουχταρό 2016 ποικιλία μούχταρο
Η Οινογνωσία που ακολούθησε περιλάμβανε την ανάλυση ποικιλιών των οίνων, με επί μέρους επεμβάσεις από τους φοιτητές και στόχο την κατανόηση των γεύσεων.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν φοιτητές από την Σχολή Τουρισμού του Mediterranean College, καθώς και φοιτητές του ΙΕΚ Άλφα, οι οποίοι υπέβαλαν ερωτήσεις, τόσο κατά την διάρκεια, όσο και με το πέρας της παρουσίασης.