Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 | 18:30-20:30
ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω YouTube.
Το παρόν και το μέλλον της νέας τεχνολογίας στην εκπαίδευση, με στόχο την παρουσίαση & ανάλυση των εφαρμογών, των κινδύνων αλλά και των δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης στον εν λόγω τομέα, θα αναδείξει η Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας την επόμενη ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, 18.30-20.30, με συνδιοργανωτή την Digital World Summit Greece, μια πρωτοπόρα και δυναμική πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημοκρατική διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών- και την πολύτιμη συμβολή 4 εισηγητών της:
- Παρουσίαση με θέμα: «ΑΙ: Το τέλος της εκπαίδευσης;», Ιωάννης Αντωνιάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
- Παρουσίαση με θέμα: «ΑΙ: συν και πλην στη νοημοσύνη», Δρ. Βασίλειος Βασιλόπουλος, Ειδικός στην ηθική διακυβέρνηση ψηφιακών μέσων, εφαρμογών και δεδομένων.
- Παρουσίαση με θέμα: «Εκπαίδευση και τεχνολογία στη διαχρονία. Η ψηφιακή ευκαιρία.», Δρ. Ιωάννα Νούλα, Δρ. Πολιτειακής Εκπαίδευσης, Ερευνήτρια και Σύμβουλος για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την τεχνολογική πολιτική, Επισκέπτρια ακαδημαϊκός, Τμήμα Μέσων και Επικοινωνιών, London School of Economics.
- Παρουσίαση με θέμα: «Η μεταμόρφωση του ρόλου των εκπαιδευτικών μέσωτης Τεχνητής Νοημοσύνης», Παναγιώτης Κονδυλούδης, IT Strategy and Transformation Consultant, Partnerships Manager of DWS Greece.
Λίγα λόγια για την εκδήλωση
Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αναδιαμορφώσει κάθε πλευρά της καθημερινότητάς μας εντός της επόμενης δεκαετίας. Οι εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης, άλλωστε, έχουν κάνει άλματα σε πολλούς τομείς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει λόγο για αύξηση της παραγωγικότητας, που θα επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη μέχρι το 2035, από 11% έως 37% και τα ποσοστά αυτά περιλαμβάνουν και την εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή, η χρήση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 47,5% μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την έκθεση Artificial Intelligence. Σε συνδυασμό με τις τρέχουσες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η ψηφιοποίηση των εκπαιδευτικών πόρων, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για την ανάπτυξη εφαρμογών ΤΝ στην εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων, η ΤΝ μπορεί να μεταμορφώσει την εκπαίδευση εξατομικεύοντας τη μάθηση, ενισχύοντας τη συνεργασία και αντιμετωπίζοντας πρακτικά εμπόδια, ωστόσο η εφαρμογή της φαίνεται να δημιουργεί ηθικούς προβληματισμούς και ανησυχίες.
Τη διαδικτυακή εκδήλωση, την οποία συντονίζει η κ. Ρέα Κατσάπη, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, μπορούν να παρακολουθήσουν:
- Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων
- Φοιτητές Επιστημών της Αγωγής
- Φοιτητές & Επαγγελματίες Τεχνολογίας
- Γονείς
- Όποιος/όποια ενδιαφέρεται να ενημερωθεί ουσιαστικά για το συγκεκριμένο θέμα
Συντονιστείτε διαδικτυακά στο YouTube link που θα σταλεί στο email που θα δηλώσετε στη φόρμα συμμετοχής, για να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση. Ερωτήσεις προς τους εισηγητές θα μπορούν να γίνουν γραπτώς στο chat box του YouTube.