Μια ενδιαφέρουσα οινογνωσία παρακολούθησαν την Tετάρτη 21 Μαρτίου 2018 οι πρωτοετείς φοιτητές στο πλαίσιο του μαθήματος «Delivering Customer Experience» του προγράμματος BA (Hons) International Hospitality Management, που προσφέρει η Σχολή Τουρισμού και Φιλοξενίας του Mediterranean College. Προσκεκλημένη της Σχολής ήταν η γνωστή Οινοχόος κ. Μαρία Κατσούλη.
Το πάθος της κυρίας Κατσούλη για την μελέτη του οίνου και την αρμονία μεταξύ κρασιού και φαγητού αποτέλεσε και την επαγγελματική της ενασχόληση από το 1989. Στην πορεία της ως οινοχόος έχει συνεργαστεί με γνωστούς χώρους εστίασης του Παρισιού και του Λουξεμβούργου. Στην χώρα μας είναι μια από τις πρώτες γυναίκες, υπεύθυνες κάβας, σε μερικά από τα ιστορικά εστιατόρια της πόλης, όπως το Casa di Pasta, Mezzo Mezzo, Beau Brummel, Tudor Hall στο ξενοδοχείο King George και πιο πρόσφατα στο Botrini’s Restaurant.
Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του κρασιού καθώς και τις πιο σημαντικές ποικιλίες του**. Το εξειδικευμένο σεμινάριο ακολούθησε γευστική δοκιμή κρασιού καθώς και συνδυασμός εδεσμάτων.
Να σημειωθεί ότι, η Σχολή Τουρισμού & Φιλοξενίας του Mediterranean College σε συνεργασία με το University of Derby, το 1ο σε κατάταξη Βρετανικό Πανεπιστήμιο στις σπουδές Τουρισμού στην Ελλάδα και No13 στη Βρετανία (Guardian University Guide 2018), προσφέρει αναγνωρισμένα Bachelors & Masters, επαγγελματικά ισοδύναμα με εκείνα των δημοσίων Πανεπιστημίων/ΤΕΙ:
- BΑ (Hons) International Hospitality Management(Ξενοδοχειακά)
- BA (Hons) Professional Culinary Arts (Επισιτιστικές Τέχνες), (για απόφοιτους ΙΕΚ)
- MSc International Hospitality Management
Για όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον Τουρισμό και να αναλάβουν ανώτερες διοικητικές θέσεις, το Mediterranean Professional Studies προσφέρει πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης στη Διοίκηση Τουριστικών & Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων:
Τομέας Τουρισμού
Σπουδές με πλεονεκτήματα:
- Διδασκαλία στα Ελληνικά και Αγγλικά με χρήση της Αγγλικής ορολογίας στην πράξη.
- Δωρεάν εκμάθηση 2ης ξένης γλώσσας.
- Διδάσκουν οι πρωταγωνιστές του κλάδου: ξενοδόχοι, διευθυντές ξενοδοχειακών τμημάτων, Executive Chefs, κ.α.
- Βιωματική διδασκαλία με εκπαιδευτικές επισκέψεις, προσομοιώσεις, mystery guests και guest lectures.
- Αμειβόμενη πρακτική σε 5* Hotels στην Ελλάδα.
**Τα κρασιά της εκδήλωσης ήταν μια ευγενική χορηγία της εταιρίας ΣΕΜΕΛΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση.