Με επιτυχία και με σημαντικές τοποθετήσεις από πλευράς ομιλητών και συμμετεχόντων, οι οποίες αποτέλεσαν ευκαιρία για έναν παραγωγικό διάλογο, ολοκληρώθηκε η Δια Ζώσης Ημερίδα με θέμα: «Συζητάμε για τη Bία στον Αθλητισμό», που διοργανώθηκε στις 10 Μαΐου, από τη Σχολή Επιστημών Υγείας και Αθλητισμού και διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College Θεσσαλονίκης.
Η συζήτηση ξεκίνησε με τον κ. Άγγελο Χαριστέα, Αντ/χη Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.), Επικεφαλής της Ειδικής Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Οπαδικής και κάθε μορφής Βίας, να πραγματοποιεί μια ειλικρινή αναφορά σε στιγμές της πολυετούς καριέρας του, όπου έχει υπάρξει και ο ίδιος θύμα οπαδικής βίας, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τέτοιου είδους περιστατικά.
O κ. Χαριστέας ανέφερε «έχει τεράστια σημασία να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι σαν ομάδα ενάντια στη βία» και συνέχισε, λέγοντας πως «σε όσους και όσες βρίσκεστε σήμερα εδώ, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, καθώς δίνετε ένα γενναίο μήνυμα πως η νέα γενιά ενδιαφέρεται για τα κοινωνικά ζητήματα».
«Η προσπάθεια ξεκινάει από σημαντικές πρωτοβουλίες της κοινωνίας μας, όπως αυτή του Mediterranean College, όπου εκπαιδεύετε τους φοιτητές σας, τους αυριανούς επαγγελματίες της κοινωνίας μας, έτσι πρέπει να δρουν όλοι οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί και στο τέλος θα φτάσουμε στο ζητούμενο» τόνισε ο κ. Χαριστέας και συνέχισε με τις δράσεις και τα μέτρα που ο ίδιος έχει προτείνει στην πολιτεία, ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα βίας στον αθλητισμό.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Χαριστέας αναφέρθηκε στην Εθνική Ομάδα του 2004,,λέγοντας πως «όταν κερδίσαμε το Euro 2004 όλοι οι παίκτες παίζαμε σε διαφορετικές και ανταγωνιστικές ομάδες και όλοι όσοι πανηγύρισαν την επιτυχία μας υποστήριζαν επίσης διαφορετικές και ανταγωνιστικές ομάδες, όμως είμασταν όλοι μαζί, όλη η χώρα μια αγκαλιά. Αν αυτό έγινε μια φορά τότε υπάρχει ελπίδα και είμαι σίγουρος πως μπορεί να ξανασυμβεί».
Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο η κ. Δήμητρα Φυργαδιώτη, η οποία ως Αθλητική Ψυχολόγος, πραγματοποίησε μια ομιλία μέσα από την οποία διαχώρισε τις μορφές της βίας και ενημέρωσε τους αυριανούς προπονητές πως οι ίδιοι μπορούν, ενθαρρύνοντας τους αθλούμενους με θετικά πρότυπα, να συμβάλουν στην ανάπτυξη προσωπικοτήτων και συμπεριφορών εναρμονισμένων με το αθλητικό ιδεώδες.
Τη συζήτηση έκλεισε ο Ποινικολόγος κ. Θεόδωρος Καραγιάννης, αναφέροντας πως ο νόμος που ισχύει πλέον στη χώρα μας, είναι από τους αυστηρότερους παγκοσμίως και πως θα πρέπει να δοθεί ακόμη περισσότερη έμφαση στη στελέχωση εκείνων που θα τον εφαρμόσουν.