Μια ενδιαφέρουσα εισήγηση για τις πρώτες βοήθειες με θέμα “Απώλεια Επιπέδου Συνείδησης και Πρώτες Βοήθειες” παρακολούθησαν την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 οι φοιτητές του προγράμματος BSc (Hons) Physiotherapy της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του Mediterranean College, στο πλαίσιο του μαθήματος “Foundation in Health, Social Care and Professional Practice”. Guest Lecturer στην εκδήλωση ήταν ο κ. Σταύρος Δρόσος, εθελοντής- διασώστης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Κατά την έναρξη της παρουσίασής του, ο κ. Δρόσος έκανε αναφορά στη λειτουργία της καρδιάς και του αναπνευστικού συστήματος και στη συνέχεια συζήτησε γενικά θέματα σχετικά με τις Πρώτες Βοήθειες που μπορεί ένα άτομο να παράσχει σε έναν ενήλικα ή σε ένα παιδί ή σε ένα βρέφος που παρουσιάζει απώλεια συνείδησης.
Η παρουσίαση συνεχίστηκε με την παράθεση των ορθών χειρισμών που πρέπει να εφαρμόζονται σε ένα άτομο το οποίο έχει χάσει τις αισθήσεις του. Οι φοιτητές αρχικά ενημερώθηκαν για τη θέση ανάνηψης στην οποία πρέπει να τοποθετηθεί προσεκτικά ένα λιπόθυμο άτομο ενώ στη συνέχεια αναλύθηκε η ορθή διαδικασία παροχής πρώτων βοηθειών σε ένα άτομο που δεν αναπνέει.
Η παρουσίαση συνεχίστηκε με βιωματική συμμετοχή των φοιτητών οι οποίοι εκτέλεσαν τα βασικά βήματα της παροχής Πρώτων Βοηθειών σε ειδικό πρόπλασμα ενήλικα που έφερε ο εισηγητής.
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, οι φοιτητές συζήτησαν αρκετό διάστημα με τον κ. Δρόσο εκφράζοντας τις απορίες που είχαν προκύψει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ενώ αρκετοί εξέφρασαν την επιθυμία για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με το τόσο ενδιαφέρον και σημαντικό θέμα της παροχής εξειδικευμένης βοήθειας σε ένα άτομο με απώλεια συνείδησης.
Το Mediterranean College συνεργάζεται αποκλειστικά με ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Manchester Metropolitan University, για την παροχή προγραμμάτων Φυσικοθεραπείας {BSc (Hons) Physiotherapy} και Λογοθεραπείας {BSc (Hons) Speech Pathology & Therapy}, στο πλαίσιο της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας που έχει ιδρύσει το Κολέγιο.
Τα προγράμματα:
- Πληρούν τις προϋποθέσεις αναγνώρισης και άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα.
- Η διδασκαλία γίνεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, για την προετοιμασία δίγλωσσων επαγγελματιών Υγείας.
- Η εργαστηριακή εκπαίδευση πραγματοποιείται σε σύγχρονες υποδομές, εγκεκριμένες από το συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο.
- Η εποπτευόμενη κλινική άσκηση διεξάγεται σε συνεργασία με το δίκτυο συνεργαζόμενων νοσοκομείων, κέντρων αποκατάστασης, κλινικών και εκπαιδευτηρίων του Κολεγίου.
Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, ΤΗΛ.: 210 8899600
Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4, ΤΗΛ.: 2310 287779 / 2310 547708