Πλούσια ήταν η διαδικτυακή δραστηριότητα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College και τον Ιανουάριο. Η εμπειρία του distance learning συνεχίστηκε, με την διεξαγωγή 4 guest lectures, στο πλαίσιο των αναγνωρισμένων προπτυχιακών & μεταπτυχιακών προγραμμάτων που προσφέρονται από την Σχολή:
- Στις 11 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε προσκεκλημένη ομιλία από την Όλγα Τζουραμάνη, Ψυχολόγο, Εγκληματολόγο και καθηγήτρια της Σχολής Ψυχολογίας. Η ομιλία με τίτλο “Σεξουαλική κακοποίηση παιδιού: το προφίλ των εμπλεκομένων και ο ρόλος γονέων και εκπαιδευτικών” πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος ‘Child Protection’ του προπτυχιακού προγράμματος BA (Hons) Early Childhood Studies. Η ομιλία της κ. Τζουραμάνη εστίασε σε θέματα με τα οποία καταπιάνεται το συγκεκριμένο μάθημα σε σχέση με την παιδική κακοποίηση και την προστασία του παιδιού προσχολικής ηλικίας. Έμφαση δόθηκε στη συνεργασία των επαγγελματιών με σκοπό την αντιμετώπιση περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης.
- Στις 16 Ιανουαρίου 2021, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών MA Inclusion and Special Education Needs and Disability και του μαθήματος ISEND: Contemporary Issues and Dilemmas (Yπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Σοφία Κουβαβά), πραγματοποιήθηκε ομιλία της Δρ. Λίας Σταμπολτζή (Ε.ΔΙ.Π στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε και Σ.Ε.Π. στο Ε.Α.Π.), με τίτλο «Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: Εμπειρικές έρευνες και δεδομένα». Η παρουσίαση εστίασε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε αποτελεσματικές στρατηγικές αντιμετώπισης της δυσλεξίας και σε εμπειρικές έρευνες που έχουν γίνει στην Ελλάδα με φοιτητές με δυσλεξία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
- Στις 16 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε επίσης ομιλία του γλωσσολόγου και καθηγητή Δρ. Πασχάλη Χλιάρα (PhD, FHEA, Head of Cambridge Delta Centre, Cambridge Centre Exams Manager, EAP/ESP Lecturer-University of Birmingham, UK), με τίτλο “All-Skills approach©: utilizing all academic and study skills to motivate learners through a multifaceted innovative teaching approach». Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών MA Education (TESOL): Teaching English to Speakers of Other Languages. Στόχος της ομιλίας ήταν η ανάδειξη της εφαρμογής ενός νέου τρόπου διδασκαλίας των ακαδημαϊκών δεξιοτήτων και των δεξιοτήτων μελέτης. Μέσα από ποικίλα διδακτικά μοντέλα βασισμένα στις ανάγκες των εκπαιδευομένων οι μαθητές δύνανται να βελτιώσουν δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη, η ομαδική εργασία και η αυτόνομη μάθηση και να κατανοήσουν ζητήματα γραφής, ανάγνωσης, ακρόασης, ομιλίας, προφορικής παρουσίασης και ανάπτυξης λεξιλογίου.
- Στις 23 Iανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε ομιλία της ψυχολόγου κας. Μαρκέλλας Καπλάνη (BSc, MA, PgCert) με τίτλο «Δημιουργία, Καινοτομία και Δημιουργικότητα στην Παρέμβαση». Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της πρακτικής άσκησης ‘ISEND in Practice’ (Yπεύθυνη καθηγήτρια: κα. Ιωάννα Μενεγάτου) του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών MA Inclusion and Special Education Needs and Disability. Η κα. Καπλάνη αναφέρθηκε σε καινοτόμες μεθόδους και παρεμβάσεις μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο τυπικό σχολείο (συμπερίληψη). Παρουσίασε μελέτες περίπτωσης με διαφορετικά προφίλ μαθητών τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο και ανέδειξε τρόπους διδασκαλίας και παρεμβάσεις όπου οι μαθητές καλούνται μέσω της έρευνας (για θέματα της αρεσκείας τους) να αναπτύξουν και να αναδείξουν τις ακαδημαϊκές τους δεξιότητες.
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα online guest lectures από τους καταξιωμένους συνεργάτες του Κολλεγίου.