Με επιτυχία και με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών και επαγγελματιών πραγματοποιήθηκε το 13ο Διεθνές Συμπόσιο Κίνας-Ευρώπης για την Εκπαίδευση στην Τεχνολογία Λογισμικού (CEISEE – China-Europe International Symposium on Software Engineering Education).
Με κεντρικό θέμα του Συμποσίου «Η διαδικασία, οι άνθρωποι και τα προϊόντα στην ανάπτυξη Συστημάτων Λογισμικού-Από την Παιδαγωγική στην πράξη» (“Process, People and Product in Software Systems Development ~ from Pedagogy to Practice”), οι ομιλίες του CEISEE 2017 εστίασαν στο πώς η Κίνα και η Ευρώπη μπορούν να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες τεχνολογικές ανάγκες της βιομηχανίας, τόσο ως προς την τεχνική ικανότητα όσο και ως προς τη σωστή προετοιμασία των φοιτητών για την αγορά εργασίας, την ίδια στιγμή που η τεχνολογία αλλάζει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Συνδιοργανωτές του CEISEE 2017 ήταν το Mediterranean College και το – συνεργαζόμενο με το Κολλέγιο – University of Derby, UK, ενώ υποστηρικτές του Συμποσίου ήταν το Harbin Institute of Technology, China, το Dublin Institute of Technology, Ireland, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά (Τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων) & το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων).
Την έναρξη των εργασιών του CEISEE 2017 προλόγισαν οι: Dr. Clive Rosen & Professor Bing Wu (Programme Committee), Professor Hongwei Liu (εκπρόσωπος Harbin Institute of Technology), Κατερίνα Ξυνή (Γενική Διευθύντρια του Mediterranean College). Πολλές ήταν οι Ομιλίες που ξεχώρισαν μέσα από τις οποίες προέκυπταν οι ομοιότητες και οι διαφορές στις δύο ακαδημαϊκές προσεγγίσεις. Εξίσου σημαντική ήταν και η θεματολογία των Ελλήνων εισηγητών στο Συνέδριο, μεταξύ των οποίων οι ομιλίες του Key Νote Speaker της πρώτης ημέρας του CEISEE, Δόκτωρα Σπύρου Δουκάκη, με θέμα: «Exploring the role of neuro-education in software engineering education», όπως επίσης και η ομιλία της Καθηγήτριας Μαρίας Βίρβου, με θέμα:«Learner Analytics and Adaptivity in Web-Based Education», Key Νote Speaker της δεύτερης ημέρας του Συμποσίου.
Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα των ομιλιών του CEISEE 2017.
Το Mediterranean College είναι το πλέον εξειδικευμένο Κολλέγιο στην Ελλάδα, σε σπουδές Δικτύων & Ασφάλειας. Σε συνεργασία με το University of Derby, ένα από τα 50 καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια (Guardian University Guide 2017), η Σχολή Πληροφορικής του Κολλεγίου προσφέρει σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη αναγνωρισμένα Bachelor’s και Master’s στην Επιστήμη της Πληροφορικής και στην Ασφάλεια Δικτύων:
- BSc (Hons) Computer Science (Επιστήμη Πληροφορικής)
- BSc (Hons) Computer Networks & Security (Δίκτυα Η/Υ και Ασφάλεια)
- MSc Advanced Computer Networks
Πιστό στην ακαδημαϊκή κουλτούρα που το διέπει για ανάπτυξη και προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, το Mediterranean College βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το κορυφαίο Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of Derby, συμμετέχοντας ενεργά σε κορυφαία ακαδημαϊκά συνέδρια. Βασικός στόχος της συμμετοχής είναι να προάγει το ερευνητικό έργο καθηγητών και φοιτητών στα επιστημονικά πεδία που προσφέρει.