Embrace Change
Αφιέρωμα του Mediterranean College
για την εξάλειψη της κακοποίησης παιδιών & γυναικών
«Ό,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί, είναι καταδικασμένο».
Με τη χαρακτηριστική ατάκα του Αμερικανού συγγραφέα Χένρυ Μίλλερ και με σύνθημα «Embrace Change», το Mediterranean College διοργανώνει ένα μεγάλο και επίκαιρο -όσο ποτέ- αφιέρωμα, με τίτλο «Η Αγάπη δεν Αφήνει Σημάδια», με ευθύνη των Σχολών Ψυχολογίας & Επιστημών της Αγωγής-στο πλαίσιο ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Κολλεγίου- με την υποστήριξη των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών ΚΜΟΠ (Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας) & ΕΛΙΖΑ . Το αφιέρωμα «Η Αγάπη δεν Αφήνει Σημάδια» τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων & την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών {Women’s World Summit Foundation (WWSF)- και την 25η Νοεμβρίου -Διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών (Γενική Συνέλευση ΟΗΕ)- το 1ο Ιδιωτικό Αγγλόφωνο Κολλέγιο της Ελλάδας ανοίγει τον φάκελο ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, εστιάζοντας στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών & παιδιών! Στο πλαίσιο του αφιερώματος έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις. Επίσης, ο θεματικός αυτός κύκλος θα κλείσει με την υποστήριξη των σκοπών του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΕΛΙΖΑ.
Δράσεις:
- Την Πέμπτη, 25η Νοεμβρίου & ώρα 17:00-19:00, στο Lecture Hall του Mediterranean College Αθήνας (Κτίριο οδού Πελλήνης 8), θα πραγματοποιηθεί η ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ Ημερίδα του ΚΜΟΠ, με θέμα: «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Περιγράφοντας το απερίγραπτο».
Μάθε περισσότερα για την εκδήλωση & Δήλωσε τη Συμμετοχή σου.
- Την Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου & ώρα 6μμ-9μμ, θα πραγματοποιηθεί το Webinar «Η Μαύρη Ντάλια: Το Χρονικό μιας Κακοποίησης», στο οποίο θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες κοινωνικό-ψυχολογικές, ιατρικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις στην κακοποίηση των γυναικών.
Μάθε περισσότερα για την εκδήλωση & Δήλωσε τη Συμμετοχή σου
- Τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου & ώρα 18:00-20:30, θα πραγματοποιηθεί το 3ο και τελευταίο Webinar «Παιδική Κακοποίηση & Παραμέληση: Αναγνώριση, Πρόληψη & Αντιμετώπιση», στο οποίο θα παρουσιαστούν οι μορφές κακοποίησης και θα αναδειχθούν οι τρόποι αντιμετώπισης περιστατικών παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης, από επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης.
Μάθε περισσότερα για την εκδήλωση & Δήλωσε τη Συμμετοχή σου
- Γίνετε συνοδοιπόροι του ΕΛΙΖΑ, του Σωματείου το οποίο εργάζεται για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης και τον πρώιμο εντοπισμό των περιστατικών με υποψία κακοποίησης του παιδιού. Βασική προτεραιότητα του Eliza είναι να παρέμβει προλαμβάνοντας τις δυσχερείς συνέπειες της κακοποίησης, πριν αυτή σημαδέψει για πάντα την παιδική και αργότερα την ενήλικη ζωή του ατόμου. Δείξτε τη στήριξή σας για την υλοποίηση τέτοιων δράσεων, επιλέγοντας τον τρόπο προτίμησής σας από τους παρακάτω μηχανισμούς στήριξης, με έναρξη την 19η Νοεμβρίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού.
1. Στείλτε SMS αναγράφοντας EΛΙΖΑ στο 19800 (2,50€ με ΦΠΑ)
2. Καταθέστε το ποσό που επιθυμείτε:
Alpha Bank
Αρ. λογ/σμού: 115 00 2002 020047
IBAN: GR98 0140 1150 1150 0200 2020 047
ETE
Αρ. λογ/σμού: 104 29665226
IBAN: GR58 0110 1040 0000 104 29665226
Δικαιούχος: ΕΛΙΖΑ-Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού
ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ/ΒΙΑ- ΟΡΙΣΜΟΣ
Πριν εστιάσουμε στο περιεχόμενο των δράσεων, ας δούμε τον επίσημο ορισμό της γυναικείας & παιδικής κακοποίησης/βίας ενός παγκόσμιου & διαχρονικού φαινομένου, το οποίο στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης, τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα. Ο Παγκόσµιος Οργανισµός Υγείας διατύπωσε το 1995 τον παρακάτω συνθετικό ορισµό: «Βία είναι η εµπρόθετη χρήση φυσικής δύναµης ή εξουσίας, επαπειλούµενη ή πραγµατική, εναντίον ενός άλλου προσώπου, του ίδιου του εαυτού ή µιας οµάδας ανθρώπων, η οποία έχει ως αποτέλεσµα την επέλευση ή την αυξηµένη πιθανότητα επέλευσης, τραυµατισµού, θανάτου, ψυχολογικής βλάβης, στρεβλής ανάπτυξης ή αποστέρησης”.
**Υπενθυμίζεται ότι το Mediterranean College εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πρόληψης διασποράς του ιού SARS– CoV-2
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ