16ο ΕDUCATION FESTIVAL powered by ΙΕΚ ΑΛΦΑ & Mediterranean College
Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024 @ 18:00-20:30
Campus Αθήνας | Κοδριγκτώνος 13 | LH2, 5ος όροφος
ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ WORKSHOP
Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Διαφορετικότητα, ενσυναίσθηση, ψυχική υγεία, ειδική αγωγή, στίγμα και πολλές ακόμη έννοιες αναλύονται στο Δια ζώσης Workshop με θέμα: «Dive in Diversity». Μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου 2004, 18:00-20:30, στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στην Αθήνα, και διοργανώνεται από την Σχολή Επιστημών Αγωγής του Κολλεγίου.
Στόχος του Δια ζώσης Workshop, που αποτελείται από τρία διαδραστικά εργαστήρια, είναι η ενίσχυση της κατανόησης και της συνείδησης σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με διαφορετικά προβλήματα και η αύξηση της ευαισθητοποίησης, της αλληλεγγύης και της συμπεριληπτικότητας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
- Μυρτώ Πηγίδη, Κοινωνική Λειτουργός, IASIS AT CENTRO
- Eλένη Γεωργάρα, Ψυχολόγος, IASIS AT CENTRO
- Άννα Λαμπροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, AT CENTRO
- Έλενα Σπυροπούλου, Ψυχολόγος, Connect Athens
- Ευτυχία Πανάρετου, Κοινωνική Λειτουργός, Connect Athens
- Δρ Αγγελική Ζάχου, Νευρογλωσσολόγος – Ειδική Παιδαγωγός, Mediterranean College Αθήνας
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Workshop Area 1: Διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες για την ψυχική υγεία, μύθοι και αλήθειες, παιχνίδια ρόλων με έμφαση στο στίγμα
- Σωστό ή Λάθος σχετικά με την Ψυχική Υγεία: Διαδραστική συζήτηση για μύθους και αλήθειες σχετικά με την ψυχική υγεία, μέσω κλειστών και ανοικτών ερωτήσεων.
- Παιχνίδι Ρόλων: Εμπειρία μέσω 20 διαφορετικών ρόλων για να κατανοήσουμε το στίγμα και να προσπαθήσουμε να το καταρρίψουμε. Οι συμμετέχοντες θα παίξουν το παιχνίδι είτε ως ενεργοί συμμετέχοντες είτε ως παρατηρητές.
Workshop Area 2: “Μπες στη θέση μου” – Ένα διαδραστικό πρόγραμμα με σταθμούς εμπειρίας για να ευαισθητοποιήσουμε τους συμμετέχοντες στις προκλήσεις των ατόμων με αναπηρίες.
- Σταθμός 1: Διαδικασία εξοικείωσης με την κατάσταση της οπτικής δυσκολίας, μέσω της χρήσης της τακτικής αίσθησης.
- Σταθμός 2: Μη-λεκτική επικοινωνία για την παρουσίαση περιεχομένου μέσω κινητικών δυνατοτήτων.
- Σταθμός 3: Συνεργατικό παιχνίδι παζλ, όπου ένας συμμετέχων έχει τα μάτια δεμένα και ο άλλος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χέρια του.
- Σταθμός 4: Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθεί δραστηριότητα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φορέσουν ειδικά ακουστικά προσομοιώνοντας την ακουστική εμπειρία ατόμων που βιώνουν ορισμένες προβλήματα ψυχικής υγείας. Αυτή η δραστηριότητα στοχεύει στην κατανόηση και εμπειρία των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα ψυχικής υγείας, ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση προς αυτά.
- Σταθμός 5: Επικέντρωση στην έννοια της συμπερίληψης με διαδραστικό πίνακα για την αφήγηση προσωπικών μηνυμάτων.
Workshop Area 3: “Μια ταμπέλα είναι…”
Στόχος της δράσης είναι η ανάδυση στερεοτύπων και προκαταλήψεων και κατά πόσο αυτά μπορούν να επηρεάζουν τις στάσεις των εκπαιδευτικών και κατά συνέπεια την εκπαιδευτική διαδικασία. Η δράση περιλαμβάνει διαφορετικές δραστηριότητες, συζήτηση, ψυχοκινητικά παιχνίδια και δραματοποίηση.
Την εκδήλωση, την οποία συντονίζει ο Δρ Αξιώτης Κεχαγιάς, Γλωσσολόγος, Επικεφαλής της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Mediterranean College Αθήνας, μπορούν να παρακολουθήσουν:
- Ψυχολόγοι
- Κοινωνικοί Λειτουργοί
- Εκπαιδευτικοί
- Ειδικοί Παιδαγωγοί
- Γονείς
- Όποιος/όποια ενδιαφέρεται να ενημερωθεί ουσιαστικά για το συγκεκριμένο θέμα