Τα online guest lectures συνεχίζονται με επιτυχία στο Mediterranean College! Οι παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις διοργανώνονται από τις 8 Ακαδημαϊκές Σχολές του MC, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της distance learning εμπειρίας στο 1Ο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο της Ελλάδας!
Η Σχολή Πληροφορικής του Κολλεγίου πραγματοποίησε στη διάρκεια του φθινοπωρινού ακαδημαϊκού εξαμήνου, τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
- 18/12/20: «Cloud Computing», με ομιλητή τον κ. Kliti Κoka, Senior Cloud Network Engineer at Microsoft.
Βασικοί άξονες: Ο κ. Koka παρουσίασε την αρχιτεκτονική Cloud της Microsoft, τη μεθοδολογία διαμόρφωσής της, τα χαρακτηριστικά της, καθώς και τα εργαλεία και τις μεθόδους διαχείρισης υποδομών.
- 17/12/20: «Cloud Network Architecture & Azure Cloud Services», με ομιλητή τον κ. Kliti Κoka, Senior Cloud Network Engineer at Microsoft.
Βασικοί άξονες: Στη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της αρχιτεκτονικής Cloud της Microsoft, της μεθοδολογίας διαμόρφωσής της, των χαρακτηριστικών της, καθώς και εργαλείων και μεθόδων διαχείρισης υποδομών και εφαρμογών σε αμιγώς εικονικό περιβάλλον.
- 17/12/20: «Docker και Containerized Applications», με ομιλητή τον κ. Μιχαήλ Καβρό, Network Administrator στην εταιρεία Telecom.Tech.
Βασικοί άξονες: Ο ομιλητής απάντησε σε βασικά ερωτήματα, όπως: (α) Τι είναι το Docker και που υλοποιείται· ποια είναι η διαφορά μεταξύ container & virtual machine· ποιες είναι οι υπηρεσίες του Docker Docker Swarm & του Docker Compose· και πώς μπορούν να μας βοηθήσουν (β) ποιο είναι ένα από τα προγράμματα διαχείρισης και παρακολούθησης του Docker το Portainer. Στη διάρκεια της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε ένα μικρό lab για το πώς γίνεται containerized μια εφαρμογή web σε περιβάλλον Linux.
- 11/12/2020: «Εισαγωγή στην Eύρεση – Εκμετάλλευση Eυπαθειών & στην Aντίστροφη Mηχανική», με ομιλητή τον κ. Μιχαήλ Μουσάδη, MSc, Στέλεχος Ε.Δ./Π.Ν.
Βασικοί άξονες: Ο κ. Μουσάδης παρουσίασε τα εργαλεία και τις μεθόδους αντίστροφης μηχανικής, μέσω ενός εργαστηρίου για την ανάλυση, επεξεργασία και τροποποίηση λειτουργίας μιας απλής εφαρμογής. Επίσης, παρουσίασε τις μεθόδους ανακάλυψης της ευπάθειας Stack Based Buffer Overflow μιας εφαρμογής FTP Server, καθώς και η εκμετάλλευσή της σε λειτουργικό σύστημα Windows XP 32 bit, με τη χρήση του kali linux και της python.
- 25/11/2020: «Τεχνολογία της Πληροφορίας – Ευκαιρίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό», με ομιλήτρια την κ. Αθανασία Οικονόμου, NET Developer, European Dynamics.
Βασικοί άξονες: Στη διάρκεια της ομιλίας της, αναπτύχθηκαν οι προοπτικές και εξελίξεις του κλάδου στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, καθώς και οι προοπτικές εξέλιξης ΙΤ PRO Juniors. Επιπροσθέτως, η κ. Οικονόμου παρουσίασε στους φοιτητές τις τεχνικές προγραμματισμού, μέσω ενός πραγματικού Project.
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα online guest lectures από τους καταξιωμένους συνεργάτες του Κολλεγίου.