Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel η Ημερίδα με θέμα «Tourism and Hospitality: Trends & Education» από την Σχολή Τουρισμού & Φιλοξενίας του Mediterranean College.
Την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος & Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου AIROTEL με τέσσερις ενδιαφέρουσες ενότητες να συνθέτουν το πρόγραμμά της.
Στη πρώτη ενότητα, HR & Training Managers κορυφαίων Ξενοδοχειακών Μονάδων & Ομίλων, όπως η κα. Δήμητρα Λαμπροπούλου και ο κ. Θανάσης Πάσσας του Athens Hilton, ο κ. Νικόλαος Μπίρης του Titania Hotel, ο κ. Παναγιώτης Τσιριμιάγκος από το Hotel Brain και η Διευθύντρια Εκπαίδευσης INSETE κα Λία Ζαμπέτογλου, μίλησαν για την εκπαίδευση και για το ποια ακαδημαϊκά στοιχεία, γνώσεις, δεξιότητες και επιμέρους ικανότητες πρέπει να έχει ο επαγγελματίας του αύριο.
Ακολούθησε η ενότητα των γενικών Διευθυντών που ανέλυσε τα βασικά προβλήματα του τουρισμού στη χώρα μας, με καλεσμένους τον κο Ευριπίδη Τζήκα (Νοvotel Athens), κ. Kωνσταντίνο Πλέτσα (Grecotel: Luxury Hotels & Resorts in Greece), κ. Αργύρη Νταουλιάρη (Αmalia Chain Hotels), κ. Παναγιώτη Λιάρο (Mitsis Hotels) και τον κ. Kωνσταντίνο Γάσπαρη (Wyndham – Zeus International).
Στην τρίτη ενότητα The Owners’, CEOs’ & Government Perspectives, η Δρ. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, Γενική Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων του κλάδου όπως ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Aldemar Hotels & Resorts και η κα. Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Navigator Shipping Consultants, τοποθετήθηκαν για τις υποδομές που το ελληνικό κράτος και οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να δημιουργήσουν για την ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας.
Στην τελευταία ενότητά της, η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ένα ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας και τις νέες τάσεις, καθώς και την ταυτότητα της ελληνικής κουζίνας με συντελεστές εξαιρετικούς chefs όπως ο κ. Zαν Λουί Καψαλάς- Chef, Golden Catering, καθώς και Food & Beverage Directors μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων όπως ο κ. Αλέξανδρος Ευστρατιάδης – F & B Coordinator, Divani Collection Hotels και ο κ. Δημήτρης Καλαϊτζηδάκης- Οperations Director, Grecotel Chain Hotels, αλλά και ο κ. Αναστάσιος Τόλης – Επίτιμος Πρόεδρος, Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων.
Ακολούθησαν ερωτήσεις κοινού με εξαιρετικό ενδιαφέρον και ανταπόκριση.
Ενημερωθείτε σήμερα για τα αναγνωρισμένα και πρόσφατα ανανεωμένα Bachelor’s και Master’s που προσφέρονται από τη Σχολή Τουρισμού & Φιλοξενίας του Mediterranean College, σε συνεργασία με το TOP10 University of Derby (σε σπουδές Tourism).