Οι φοιτητές του προγράμματος BA(Hons) in Culinary Arts – το οποίο προσφέρεται από τη Σχολή Τουρισμού & Φιλοξενίας του Mediterranean College – στο πλαίσιο αξιολόγησης του μαθήματος με θέμα: «Η ανθρωπολογική ανάλυση ποικίλων εδεσμάτων», παρουσίασαν πρόσφατα τις γαστρονομικές δημιουργίες τους, αναλύοντας την ιστορία και την ανθρωπολογία των υλικών που χρησιμοποίησαν.
Οι φοιτητές του προγράμματος απαρτίζονται από αξιόλογα και έμπειρα στελέχη της αγοράς εργασίας στους τομείς του τουρισμού και επισιτισμού. Ενδεικτικά, ο κος Ηλιόπουλος, στέλεχος της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων «Fresh», παρουσίασε το πιάτο του με τίτλο «Χοιρινό με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα μήλου», ο κος Λαζαρόπουλος, FB Manager στο ξενοδοχείο «Atlantica», παρασκεύασε ψωμί και κουλουράκια από χαρούπι, η κα Στανίτσογλου, η οποία εργάζεται στο εστιατόριο «Κουκουβάγια», μοιράστηκε με τους καθηγητές την ανθρωπολογία των υλικών που χρησιμοποίησε στη «σαλάτα κινόα με σάλτσα πορτοκάλι», και τέλος ο κος Κωστάκης, executive chef στο ξενοδοχείο «Ibiscus Hotel» με την ιστορία αλλά και ερμηνεία του πιάτου του «Πάπια με πουρέ από ρεβίθια και σάλτσα από κρασί και μέλι», μετέφερε στις διατροφικές συνήθειες της Αρχαίας Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι το BA(Hons) in Culinary Arts είναι το πρώτο πανεπιστημιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα – διάρκειας ενός έτους με ευέλικτη φοίτηση-στις Επισιτιστικές Τέχνες, ειδικά για Απόφοιτους ΙΕΚ ή ΣΤΕ μαγειρικής / ζαχαροπλαστικής καθώς και για επαγγελματίες του χώρου. Πρόκειται για ένα αναγνωρισμένο πρόγραμμα το οποίο διδάσκεται στα ελληνικά και δε βασίζεται σε γραπτές εξετάσεις, αλλά εργασίες, παρουσιάσεις, πρακτική, πραγματικά projects. Προσφέρεται σε συνεργασία με το University of Derby, το 1ο σε κατάταξη Βρετανικό Πανεπιστήμιο στις σπουδές Τουρισμού στην Ελλάδα και Νο8 στη Βρετανία (Guardian University Guide 2019). Οι απόφοιτοι του προγράμματος BA(Hons) in Culinary Arts μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις F&B/ Restaurant Manager ή Executive Chef, με υψηλές απολαβές & διεθνείς προοπτικές.