Η εμπειρία φοίτησης στο Mediterranean College, περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – και βιωματική διδασκαλία των φοιτητών μέσα από guest lectures, στα οποία οι καθηγητές της εκάστοτε Σχολής προσκαλούν στην τάξη τους κορυφαία στελέχη της αγοράς εργασίας για να τους μεταφέρουν επίκαιρες επαγγελματικές πρακτικές και αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας.
Μια ενδιαφέρουσα γευσιγνωσία ελαιόλαδου, παρακολούθησαν την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 οι φοιτητές του προγράμματος ΒΑ (Ηοns) Professional Culinary Arts στο πλαίσιο του μαθήματος «Food & Beverage». Προσκεκλημένη της Σχολής ήταν η γνωστή διαπιστευμένη δοκιμάστρια ελαιόλαδων κα. Μαρία Κατσούλη. Η κα Μαρία Κατσούλη, διευθύντρια του Athena International Olive Oil Competition, συνεργάζεται για την εκπαιδευτική ενότητα «Γευστική αρμονία φαγητού και ελαιόλαδου».
Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του λαδιού, να μάθουν για τις πρακτικές που οδήγησαν τα ελληνικά ελαιόλαδα σε διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το εξειδικευμένο σεμινάριο ακολούθησε γευστική δοκιμή λαδιού καθώς και συνδυασμός εδεσμάτων.