Μια ενδιαφέρουσα οινογνωσία παρακολούθησαν την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 οι πρωτοετείς φοιτητές στο πλαίσιο του μαθήματος «Delivering Customer Experience» του προγράμματος BA (Hons) International Hospitality Management που προσφέρει η Σχολή Τουρισμού και Φιλοξενίας του Mediterranean College. Προσκεκλημένη της Σχολής ήταν η γνωστή Οινοχόος κ. Μαρία Κατσούλη.
Το πάθος της κυρίας Κατσούλη για την μελέτη του οίνου και την αρμονία μεταξύ κρασιού και φαγητού αποτέλεσε και την επαγγελματική της ενασχόληση από το 1989. Στην πορεία της ως οινοχόος έχει συνεργαστεί με γνωστούς χώρους εστίασης του Παρισιού και του Λουξεμβούργου. Στην χώρα μας είναι μια από τις πρώτες γυναίκες, υπεύθυνες κάβας, σε μερικά από τα ιστορικά εστιατόρια της πόλης, όπως το Casa di Pasta, Mezzo Mezzo, Beau Brummel, Tudor Hall στο ξενοδοχείο King George και πιο πρόσφατα στο Botrini’s Restaurant.
Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του κρασιού καθώς και τις πιο σημαντικές ποικιλίες του**. Το εξειδικευμένο σεμινάριο ακολούθησε γευστική δοκιμή κρασιού καθώς και συνδυασμός εδεσμάτων.
Να σημειωθεί ότι, η Σχολή Τουρισμού & Φιλοξενίας του Mediterranean College σε συνεργασία με το University of Derby, προσφέρει αναγνωρισμένα Bachelors & Masters, επαγγελματικά ισοδύναμα με εκείνα των δημοσίων ΑΕΙ/ΤΕΙ:
- BΑ (Hons) International Hospitality Management (Ξενοδοχειακά)
- BA (Hons) Professional Culinary Arts (Επισιτιστικές Τέχνες), (για απόφοιτους ΙΕΚ)
- MSc International Hospitality Management
Τα προγράμματα απευθύνονται σε εκείνους που θέλουν μια καριέρα με πολλαπλές ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, καθώς και μια εγγυημένη επαγγελματική αποκατάσταση.
Για όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον Τουρισμό και να αναλάβουν ανώτερες διοικητικές θέσεις, το Mediterranean Professional Studies προσφέρει πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης στη Διοίκηση Τουριστικών & Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων(Executive Diploma Hotel & Tourism Management )
**Να σημειωθεί ότι τα κρασιά της εκδήλωσης ήταν μια ευγενική χορηγία των εταιριών Κτήμα Κούρτη “ΟΙΝΟΒΙΟΝ”, EOΣ ΣΑΜΟΥ, ΚΤΉΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ & ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση.
Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, ΤΗΛ.: 210 8899600
Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4, ΤΗΛ.: 2310 287779 / 2310 547708