Αναζήτηση Προγράμματος
Καθηγητές
Σχολή Επιστημών Υγείας & Αθλητισμού
Προπτυχιακά
Μεταπτυχιακά
Επαγγελματικής Εξειδίκευσης
Καθηγητές - Σχολή Επιστημών Υγείας & Αθλητισμού
Η Δρ. Μαρούλα Βασιλοπούλου γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Το 2011 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ΠΜΣ Βιολογία της Άσκησης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με κατεύθυνση Εργοφυσιολογία, ενώ το 2016 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές με άριστα στο ίδιο τμήμα. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από το 2006 ως σήμερα ως Εργοφυσιολόγος-Κλινική εργοφυσιολόγος σε προγράμματα αναπνευστικής αποκατάστασης σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις. Έχει συμμετάσχει σε πολλές κλινικές μελέτες σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και σε αθλητές. Επίσης, έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στον τομέα της εργοφυσιολογίας, της αναπνευστικής αποκατάστασης, της τηλε-αποκατάστασης και της χρόνιας φροντίδας καθώς και πλήθος ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια, όπου και έχει βραβευτεί.
Ο Δρ Παναγιώτης Βιτάλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987 και σήμερα είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Κλινική Εργοφυσιολογία από το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK), όπου ήταν επισκέπτης λέκτορας. Στην Ελλάδα είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ''Κλινικός Εργοφυσιολόγος'' και καθηγητής στο Mediterranean College. Η έρευνά του αφορά την εργαστηριακή αξιολόγηση, εφαρμογή και μελέτη της επίδρασης της άσκησης και της φυσικής δραστηριότητας στην καρδιακή και πνευμονική φυσιολογία σε ασθενείς με αυτοάνοσα ρευματικά και μυοσκελετικά νοσήματα και στο γενικό πληθυσμό. Συγκεκριμένα, ο τομέας ειδίκευσής του εξελίσσεται γύρω από το πώς η σωματική δραστηριότητα και η άσκηση μπορούν να βελτιώσουν τόσο το καρδιοπνευμονικό όσο και το μυοσκελετικό σύστημα μέσω συγκεκριμένων φυσιολογικών μηχανισμών. Ως ερευνητής, συμμετείχε σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα με διεπιστημονικές ομάδες που αποτελούνταν από κορυφαίους ακαδημαϊκούς στον τομέα τους. Μερικά από αυτά τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τον Πανευρωπαϊκό Οργανισμό Ρευματολογίας (EULAR), τον κορυφαίο οργανισμό ρευματολογίας στον κόσμο. Το EULAR παρουσίασε αποτελέσματα της δουλειάς του, όπου είναι πλέον μέλος της ερευνητικής ομάδας IMPACT-RMD και μέλος της ερευνητικής ομάδας «Φυσική Δραστηριότητα, Άσκηση & Αποκατάσταση» του τομέα των Επαγγελματιών Υγείας (HPRs). Ο Δρ Παναγιώτης Βιτάλης είναι επίσης κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει μια ολοκληρωμένη εργασιακή εμπειρία αιχμής στη Φυσική Δραστηριότητα, την Άσκηση και την Υγεία, έχοντας εργαστεί σε κέντρα παγκόσμιας εμβέλειας του Ηνωμένου Βασίλειου και της Ελλάδας και στη Λευκορωσία.
Η Μαρία Γκούμα εργάζεται ως Marketing & Commercial Director στην Hellenic Football Federation. Στη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας εργάσθηκε σε πολλές εταιρείες (Panathinaikos BC, AEL Limassol FC, AEK Larnakas FC, Football Team, Puma Football Department, Ολυμπιακούς Αγώνες). Έχει διοργανώσει πολλές εθνικές και διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις με την εταιρεία της. Είναι κάτοχος MBA Football Industries, του University of Liverpool και BSc στη Στατιστική, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η Αδαμαντία Δημητρακοπούλου είναι φυσικοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στις νευρολογικές παθήσεις. Τελειώνοντας το 2011 από το Α.Τ.Ε.Ι. της Αθήνας συνέχισε τις σπουδές της κάνοντας το μεταπτυχιακό της το 2012 στο Oxford Brookes University του Ηνωμένου Βασιλείου ακολουθώντας τον τομέα των νευρολογικών παθήσεων. Κατά την περίοδο του μεταπτυχιακού της πήρε μέρος σε δύο διεθνή συνέδρια μιλώντας για τον ρόλο της φυσικοθεραπείας στην Ελλάδα. Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές της σπουδές, εργάστηκε ως φυσικοθεραπεύτρια σε μια οικογένεια με παιδάκι με εγκεφαλική παράλυση. Από το 2013 εργάζεται στο κέντρο φυσικοθεραπείας «Physio Power» στην Άνω Γλυφάδα και επίσης αναλαμβάνει κατ οίκον θεραπείες σε νευρολογικούς ασθενείς.
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1980. Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κύρια ειδικότητα Καλαθοσφαίριση και δευτερεύουσα ειδικότητα Μυϊκή Ενδυνάμωση-Διατροφή. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Φυσική Δραστηριότητα για Ειδικούς Πληθυσμούς και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Αθλητιατρική/Εργοφυσιολογία. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2004-2013. Είναι κάτοχος Διπλώματος στο αντικείμενο Νέοι και Φυσική Δραστηριότητα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας. Έχει πιστοποιηθεί με τη μέθοδο υδροθεραπείας Halliwick.
Εργάστηκε ως Ερευνητής Εργοφυσιολόγος στο Νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2016-2018 συμμετέχοντας σε πληθώρα μελετών. Έχει εργαστεί στενά με ακαδημαϊκούς και έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη ερευνητικών προτάσεων και αιτήσεων χρηματοδότησης μελετών. Έχει εργαστεί ως προπονητής καλαθοσφαίρισης σε πολλές ομάδες και ακαδημίες και έχει συνεργαστεί με υψηλού επιπέδου αθλητές. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα καλοκαιρινών basketball camps. Έχει εργαστεί ως γυμναστής στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στον τομέα της Εκπαίδευσης και ως προπονητής καλαθοσφαίρισης ενώ παράλληλα συνεργάζεται με το Νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ.
Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι οι φυσιολογικές προσαρμογές από την άσκηση, η επίδραση προγραμμάτων άσκησης σε άτομα με χρόνιες παθήσεις, ο σχεδιασμός και εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης για ειδικούς πληθυσμούς, δοκιμασίες αξιολόγησης κατά την άσκηση, η φυσική δραστηριότητα και ποιότητα ζωής και η προπονητική καλαθοσφαίρισης. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων. Έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε συνέδρια, έχει 5 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 10 σε Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, 31 προφορικές και 8 αναρτημένες παρουσιάσεις σε διεθνή και Πανελλήνια συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε 7 ερευνητικά προγράμματα ενώ έχει βραβευθεί με Υποτροφία Αριστείας για Υποψήφιους Διδάκτορες από την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ και έχει τιμηθεί δύο φορές από το Ερευνητικό Τμήμα του Νοσοκομείου του Μπέρμιγχαμ για τη συνεισφορά και την αφοσίωση του στην έρευνα.
Απόφοιτος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του πανεπιστημίου της Αθήνας, με ειδίκευση στον κύκλο σπουδών "Άσκηση, Ευρωστία και Υγεία", και με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη "Βιολογία της Άσκησης". Αυτό το διάστημα ολοκλρηρώνει τις διδακτορικές του σπουδές στον Τομέας της Αθλητιατρικής και Βιολογίας της Άσκησης στο οικείο Πανεπιστήμιο. Έχει συμμετάσχει στη διδασκαλία του Εργαστηριακού μαθήματος «Αποκατάσταση Μυοσκελετικών Δυσλειτουργιών» στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. της Αθήνας για τα ακαδημαϊκά έτη 2008-2009 και 2009-2010, ενώ έχει πολυετή εμπειρία ως γυμναστής φυσικής κατάστασης σε αθλητικούς συλλόγους και στο δημοτικό γυμναστήριο του δήμου Πετρούπολης. Επίσης έχει εργαστεί επί σειρά ετών και ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2008 εργάζεται ως Λέκτορας Φυσικής Αγωγής του Τομέα Ηγετικής –Διοικητικής, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Φυσιολογίας στη Σχολή Ικάρων, ενώ διατηρεί παράλληλα ένα γυμναστήριο προσωπικής εκγύμνασης καθώς και ένα εργομετρικό εργαστήριο. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με δημοσιευμένες εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης καθώς επίσης στην πρόληψη και αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων και τραυματισμών.
Η Δρ. Μαρία Μήτσιου είναι Καθηγήτρια Επιστήμης Προσαρμοσμένης – Ειδικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Φυσικοθεραπεύτρια. Κάτοχος δυο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων, Διδακτορικού Διπλώματος και με Μεταδιδακτορική έρευνα στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία και την Ιατρική Εκπαίδευση, που εκπονείται στον τομέα της Ιατρικής και Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Παρουσιάζει ερευνητική δράση και συμμετοχές σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια με πολυάριθμες εισηγήσεις. Απέκτησε τον Μεταπτυχιακό της τίτλο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ιατρικής και Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ και τη Διδακτορική της Διατριβή, ως Υπότροφος Αριστείας από το Εργαστήριο Αθλητιατρικής ΑΠΘ σε συνεργασία με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Α΄ Παθολογικής κλινικής «ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ». Έχει πιστοποιηθεί στη Συμβουλευτική Επαγγελματιών Κοινωνικής Πρόνοιας, στη Διοίκηση και σε ευρεία θέματα Δημοσιογραφίας με επιμέλεια και παρουσίαση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών που άπτονται της Διπλωματίας Υγείας και Αθλητισμού/Ολυμπισμού. Μετεκπαιδεύτηκε στο χώρο της Διοίκησης και του Mάρκετινγκ, θεωρητικά αλλά και πρακτικά σε οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο σε αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις. Είναι Εθελόντρια Νοσηλεύτρια και Εκπαιδεύτρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το 2009 και ενεργό μέλος και εκπαιδεύτρια της εθελοντικής διασωστικής ομάδας «Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων» από το 2011. Ανέλαβε διοικητικά από θέση Προέδρου Σωματείο Ανθρωπιστικής βοήθειας με πολύπτυχη δράση σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προώθησης των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ (ΠΕΠΓΑΣ) και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (ΙΑΑ). Μιλάει αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και κατέχει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και τη γραφή Braille.
Είναι Ακαδημαϊκη Υπεύθυνη και Διδάσκουσα της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας “BSc (Hons)Physiotherapy”και των MPS “Executive Diploma in Sports Management” & “Professional Diploma in Sports Physiotherapy”.
Ο Αθανάσιος Μανδρούκας είναι Αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Καρόλου της Πράγας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc Sport and Exercise Science) από το Leeds Beckett University (UK) και Διδάκτωρ από το Charles University in Prague. Κατά τις μεταπτυχιακές του σπουδές ασχολήθηκε με τη μεθοδολογία και την αξιοπιστία των επαναλαμβανόμενων μετρήσεων στο εργαστήριο. Στη διδακτορική του διατριβή εξέτασε και σύγκρινε νεαρούς ποδοσφαιριστές και απροπόνητα άτομα της ίδιας βιολογικής ηλικίας στις αναπτυξιακές ηλικίες. Έχει διατελέσει ως υπεύθυνος τόσο των εργαστηριακών μαθημάτων των φοιτητών, όσο και αξιολογητής των εργαστηριακών αποτελεσμάτων σε εξωτερικές ομάδες. Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA B’ και στη διαδικασία αξιολόγησης του UEFA A’. Υπήρξε προπονητής αναπτυξιακών ηλικιών στο ποδόσφαιρο και Υπεύθυνος Φυσικής Κατάστασης στο ανώτερο επίπεδο. Επίσης, έχει εργαστεί ως διοικητικός υπεύθυνος σε αθλητικούς συλλόγους με κύρια αρμοδιότητα την εύρυθμη οργάνωση και λειτουργία τους και ως ωρομίσθιος καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης στο Leeds της Αγγλίας. Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και παρουσιάσεις σε συνέδρια του εξωτερικού. Το επιστημονικό του έργο έχει αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο με πολλές αναφορές από άλλους επιστήμονες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις μορφολογικές και λειτουργικές προσαρμογές του οργανισμού από τη συστηματική άσκηση.
Απόφοιτος του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου
Αθηνών, απόφοιτος του τμήματος Διαιτολογίας του AUA και κάτοχος MSc
Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας και Διατροφής από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Επιπροσθέτως, κάτοχος MSc Προαγωγής Ψυχικής Υγείας - Πρόληψη Ψυχιατρικών
Διαταραχών από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Λάτρης της δια βίου μάθησης,
παρακολουθεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το τμήμα Διοίκησης
Επιχειρήσεων.
Είναι επιστημονικός συνεργάτης και μέλος της διεπιστημονικής ομάδας στην Α'
Ψυχιατρική Κλινική, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αιγινήτειο, στο τμήμα
Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής.
Συμμετέχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια για επιστήμονες υγείας σε ζητήματα
διαχείρισης Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με θέματα
Διατροφής τυπικού πληθυσμού, στον χώρο της διαχείρισης ψυχιατρικών
περιστατικών, αλλά και στον αθλητισμό.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Καλλιθέας και σπούδασε στο τμήμα φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Καρόλου της Πράγας με υποτροφία, ολοκληρώνοντας τον βασικό κύκλο σπουδών του το 2003. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Καρόλου, έχοντας αποκτήσει υποτροφία και το 2005 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών, με αντικείμενο την ‘Μυοσκελετική και Νευρολογική Αποκατάσταση’. Το 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα και παρακολούθησε για δύο εξάμηνα το κύκλο σπουδών του A.Τ.Ε.Ι. Λαμίας, με σκοπό την αναγνώριση του τίτλου σπουδών του.
Έχει παρακολουθήσει μια σειρά σεμιναρίων με αντικείμενο την μυοσκελετική αποκατάσταση (αποκατάσταση κάτω άκρου, κατασκευή ορθωτικών, μυοπεριτονιακή θεραπεία, αποκατάσταση άκρας χείρας, τεχνικές περίδεσης, Explain Pain), ενώ ολοκλήρωσε το κύκλο σπουδών στο Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie (cert.MDT) και το κύκλο σπουδών εξειδίκευσης στις τεχνικές δια των χειρών (H.OMT-D).
Εργάστηκε από το 2006 και μέχρι το 2008 σε φυσικοθεραπευτικά κέντρα με ασθενείς που πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα, σε αθλητικά σωματεία και ταυτόχρονα ασχολήθηκε με το αντικείμενο της διδασκαλίας. Από το 2008 και μέχρι σήμερα είναι ιδιοκτήτης του Φυσικοθεραπευτικού Κέντρου Μυοσκελετικής Αποκατάστασης και Θεραπευτικής Άσκησης ‘Physiogen’ στα Μελίσσια.
Διδάσκει τα μαθήματα: "Φυσικοθεραπευτική διαχείριση ΙΙ σε μυοσκελετικά περιστατικά", "Φυσικοθεραπευτική διαχείριση Ι σε καρδιαναπνευστικά περιστατικά", "Εφαρμοσμένη Δομή και Λειτουργία του Ανθρώπινου Σώματος"
Ο Κωνσταντίνος Ντάλλας είναι αριστούχος απόφοιτος της σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Molecular and Applied Physiology, μελέτησε την επίδραση της άσκησης σε πληθυσμό με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, εστιάζοντας στην καρδιακή ανεπάρκεια. Επί του παρόντος, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στη σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη διδακτορική του διατριβή εξετάζει τον ρόλο της άσκησης, της διατροφής και της θερμοκρασίας περιβάλλοντος στη ρύθμιση του σωματικού βάρους υπέρβαρων ατόμων. Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών σπουδών του, του απονεμηθήκαν υποτροφίες τόσο από κρατικούς (ΙΚΥ) όσο και από ιδιωτικούς φορείς, για το ήθος και την ποιότητα των σπουδών του. Από το 2016 εργάζεται ως δάσκαλος Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, και από το 2019, ως καθηγητής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Mediterranean College. Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Ενόργανη Γυμναστική και την Εργοφυσιολογία.
Η Ελπίδα Ρουσσάκου είναι απόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Υγιεινής του Τ.Ε.Ι Αθήνας. Το 2016 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας” που οργανώνεται από το τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε σύμπραξη με τα τμήματα Δημόσιας Υγείας και Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Από το 2010, έχει παρακολουθήσει διάφορα επιστημονικά συνέδρια και από το 2016 εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και είναι η υπεύθυνη επιστήμων της εταιρείας υγειονομικών εφαρμογών Hygioacts.
Ο Σιούρας Αθανάσιος είναι Πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Αθλητιατρική (MSc Sports & Exercise Medicine) από το Queen Mary University of London. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικά Φυσικοθεραπευτήρια στο Βόλο, την Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο με αντικείμενο την Αθλητική αποκατάσταση και τις Μυοσκελετικές Κακώσεις.Επίσης διετέλεσε Φυσικοθεραπευτής της 1ης Ομάδας της Νίκης Βόλου τη σεζόν 2015-2016. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα Σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και έχει εκπαίδευση στην εφαρμογή του Δυτικού Βελονισμού. Είναι πρώην μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Υγείας (HCPC) και του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών της (CSP) και νυν μέλος του Συλλόγου Αθλητικών Φυσικοθεραπευτών (ACPSEM - Association of Chartered Physiotherapists in Sports & Exercise Medicine) της Βρετανίας.Το καλοκαίρι του 2016 ίδρυσε το κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αθλητικής Αποκατάστασης ‘’Peak Physio’’ στην Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Φυσικοθεραπεύτρια Ζωή Μονογενή.
Η Κατερίνα Σπανίδη είναι μυοσκελετική φυσικοθεραπεύτρια καθώς και εκπαιδεύτρια κλινικού pilates και διατηρεί ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Πατρών, Σχολή Φυσικοθεραπείας το 2009 και για τα επόμενα 2 χρόνια απέκτησε επαγγελματική εμπειρία σε διάφορα πεδία φυσικοθεραπείας. Εν συνεχεία ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Birmingham (Αγγλία) το 2013 με εξειδίκευση στις τεχνικές κινητοποίησης και χειρισμών της σπονδυλικής στήλης και των άκρων. Έχει εργαστεί σε δημόσιες και ιδιωτικές κλινικές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία και εξειδικεύεται στην αξιολόγηση και θεραπεία μυοσκελετικών παθολογιών, σε αθλητικούς τραυματισμούς καθώς και στην μετεγχειρητική αποκατάσταση. Είναι μέλος των συλλόγων φυσικοθεραπείας της Μ.Βρετανίας HCPC, CSP, MACP, AACP καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας (ΠΣΦ).
Η Πολυξένη Σπηλιοπούλου, υποψήφια Διδάκτωρ στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι Αθλητικός επιστήμονας σε τομείς «αθλητικής απόδοσης» και «άσκησης και υγείας» με 16 δημοσιεύσεις και 81 παραθέσεις σε διεθνή περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 20 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια Ελλάδας και εξωτερικού με βραβεύσεις σε ορισμένες από αυτές. Έχει διδάξει στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ παράλληλα, από το 2018 έως και σήμερα, εργάζεται ως καθηγήτρια σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.