Αναζήτηση Προγράμματος
Καθηγητές
Σχολή Πληροφορικής
Προπτυχιακά
Μεταπτυχιακά
Επαγγελματικής Εξειδίκευσης
Καθηγητές - Σχολή Πληροφορικής
Ο Κωνσταντίνος Αδάμ είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Θεωρητική Φυσική και τελειόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών της ίδιας σχολής. Έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης (Utrecht University) της Ολλανδίας, απ’ όπου έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Θεωρητική Φυσική (Research M.Sc. in Theoretical Physics), εργαζόμενος στις εφαρμογές της κβαντικής θεωρίας πεδίου στην υπέρπυκνη, ψυχρή ύλη. Δραστηριοποιείται στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην ανώτερη και ανώτατη βαθμίδα, διδάσκοντας μαθήματα Φυσικής και Μαθηματικών σε φοιτητές του Κολλεγίου καθώς και σε φοιτητές σχολών Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών σχολών.
Η Αγγελική Αραμπατζή απέκτησε το μεταπτυχιακό της στην πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (UoM) ακολουθώντας το προφίλ Τεχνολογίες Συστημάτων Υπολογιστών και Δικτύων. Ο προπτυχιακός τίτλος σπουδών είναι στην πληροφορική και αποκτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της σχολής επιστημών πληροφορίας με πεδίο σπουδών τη Διοίκηση Τεχνολογίας. Δουλεύοντας πάντα σε ομάδες, η επαγγελματική της εμπειρία ξεκίνησε ως βοηθός εργαστηρίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, συνέχισε με τη διαχείριση e-shop ελληνικής εταιρείας, έπειτα απέκτησε εμπειρία στις πωλήσεις και στην τεχνική υποστήριξη δουλεύοντας για την MLS και πλέον εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον τομέα της πληροφορικής.
Η Αρβανίτου Ελβίρα-Μαρία είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Χρόνιγκεν, στην Ολλανδία. Έχει πτυχίο Πληροφορικής (2011 – Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης) και μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα (2013 – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αντίστροφη μηχανική, την επεκτασιμότητα λογισμικού, τον έλεγχο ποιότητας λογισμικού, και τη σχεδίαση λογισμικού. Έχει δημοσιεύσει 3 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και 10 άρθρα σε διεθνή συνέδρια.
Ερευνητικά ενδιαφέροντα: αντίστροφη μηχανική, επεκτασιμότητα λογισμικού, έλεγχος ποιότητας λογισμικού, σχεδίαση λογισμικού
Απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του με υποτροφία στα Συστήματα Επικοινωνίας και Επεξεργασίας Σήματος, στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ (με άριστα). Εργάστηκε για τρία χρόνια στην ProVision Communications ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών και ερευνητής στον τομέα των ασύρματων δικτύων. Η έρευνα αφορούσε την βελτιστοποίηση τεχνολογιών ασύρματων δικτύων για εφαρμογές βίντεο, βελτιστοποίηση κεραιών και άλλα τεχνικά θέματα. Είναι κάτοχος διπλώματος ευρεσιτεχνίας από κοινού με τον Prof. Andrew Nix με τίτλο “Antenna Assembly for a Wireless Communication Device” (WO2012004602) δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2012. Επίσης διακρίθηκε από το NMI – National Microelectronics Institute της Βρετανίας για το βραβείο Young Engineer of the Year 2009 (επιλαχούσα θέση). Κατόπιν επιστροφής στην Ελλάδα, απασχολείται εδώ και τρία χρόνια ως μηχανικός λογισμικού στην εταιρεία SeaSoft – Shipping Application, για ναυτιλιακές εφαρμογές. Επίσης, αναπτύχθηκε το ενδιαφέρον για την εκπαίδευση παρέχοντας μαθήματα προγραμματισμού, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών σε μαθητές και φοιτητές.
O Βασίλειος Βόγκας ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιταλικού Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας το 1997 πάνω σε Πληροφοριακά συστήματα και συνέχισε για 2ο πτυχίο σπουδών στο πανεπιστήμιο του Glamorgan στο Ηνωμένο Βασίλειο ως Ηλεκτρολόγος-Ηλεκτρονικός Μηχανικός, όπου και ολοκλήρωσε το 2000. Συνέχισε με υποτροφία το Μεταπτυχιακό (ΜSc) του στα Δίκτυα Υπολογιστών και τα Κατανεμημένα Συστήματα στο Trinity College του Δουβλίνου στην Ιρλανδία, το οποίο και ολοκλήρωσε το 2001. Μετά συνέχισε με ένα ακόμη μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο πανεπιστήμιο του Glamorgan στο Ηνωμένο Βασίλειο που και ολοκλήρωσε το 2002. Έχει εργαστεί στην INTEL Corporation σαν Μηχανικός Δικτύων και σε άλλες εταιρίες πληροφορικής στο εξωτερικό. Αυτή την στιγμή δουλεύει ως Τεχνικός Διευθυντής στην Εταιρία JinxSoft όπου εξειδικεύεται στον προγραμματισμό εφαρμογών και παιχνιδιών για Smartphones. Έχει επίσης συμμετάσχει σε διάφορα Ερευνητικά Προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΣΟΕ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό εφαρμογών υπολογιστών και φορητών συσκευών, όπως και την διαχείριση βάσεων δεδομένων.
Η Έλενα Γαβαλά είναι κάτοχος πτυχίου Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στην επιστήμη Συστημάτων Αποφάσεων & Διαχείρισης. Είναι επίσης κάτοχος MSc στις Επιστήμες των Αποφάσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της κυρίως στον ξενοδοχειακό τομέα, ασχολήθηκε με την εκπαίδευση προσωπικού στα ξενοδοχεία της Starwood, τα οποία διαχειρίζεται κάτω από τη θέση του Chief Information officer (CIO) και μερικά χρόνια αργότερα αναλαμβάνει τη θέση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Προσωπικού στην Ελλάδα για το άνοιγμα του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens, υπό την καθοδήγηση της Hyatt International. Επιπλέον, οι θέσεις που κατέχει όλα αυτά τα χρόνια επικεντρώνονται σε αναλύσεις προϋπολογισμού, Οικονομικό έλεγχο, σύνταξη οικονομικών αναφορών, παρακολούθηση ξενοδοχειακής λειτουργίας και διαχείριση των εσόδων.
Ο Δρ. Αθανάσιος Γουδόσης είναι Διδάκτωρ του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, MSc in Information Security από το Information Security Group (ISG) του Royal Holloway, University of London, UK και έχει πτυχίο Μαθηματικού από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας πληροφοριακών υποδομών και σε διάφορες θέσεις σε υπηρεσίες πληροφορικής. Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά έργα και έχει δημοσιεύσεις σε συνέδρια και περιοδικά. Διδάσκει από το 2016. Οι περιοχές ιδιαίτερου ερευνητικού ενδιαφέροντος του είναι οι εφαρμογές της ασφάλειας πληροφοριών σε βασικές υποδομές.
Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και DEA του Πανεπιστημίου Paris 6. Εργάστηκε στην εταιρεία SAGEM ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τη σχεδίαση και υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων σε εθνικό επίπεδο. Παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο της κατάρτισης, με ειδίκευση στα Δίκτυα και τις Τηλεπικοινωνίες. Είναι πιστοποιημένος Cisco εκπαιδευτής με πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση δικτυακών υποδομών με εξοπλισμό Cisco.
O Καλογιάννης Γρηγόριος είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στα Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών της ιδίας σχολής. Από το 2013 είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο ΤΗΜΜΥ της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και ερευνητής στο εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Υπολογιστικών Συστημάτων. Το 2017 βραβεύτηκε από το δίκτυο αριστείας HiPEAC για συμμετοχή του στο ερευνητική ομάδα της εταιρίας Arm (UK) με στόχο την προτυποποίηση ενσωματωμένων συστημάτων και SoC με χρήση FPGA. Επιπλέον από το 2010 μέχρι και το 2020 διετέλεσε εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Θεσσαλίας (νυν ΠΘ Θεσσαλίας) ενώ σήμερα αποτελεί εξωτερικό συνεργάτη του .
Ερευνητικά ενδιαφέροντα: αρχιτεκτονική ενσωματωμένων συστημάτων, διεπαφές ανθρώπινου εγκεφάλου-υπολογιστή
Ο Δρ. Χρήστος Κατσιγιάννης γεννήθηκε στην Χαλκίδα Ευβοίας το 1981. Μετά την ολοκλήρωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, και απέκτησε το δίπλωμά του το 2004. Στη συνέχεια ξεκίνησε σαν υποψήφιος διδάκτορας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, όπου ανακηρύχθηκε διδάκτορας το 2010. Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού του, συνεργάστηκε με τα ερευνητικά κέντρα του ΕΜΠ, όντας τεχνικός υπεύθυνος και μηχανικός λογισμικού σε πολλά ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα υποστήριζε τα μαθήματα του διευθυντή του εργαστηρίου Ευφυών Επικοινωνιών και Ευρυζωνικών Δικτύων. Τώρα εργάζεται σαν μηχανικός δικτύου και λογισμικού στον ιδιωτικό τομέα, με κατεύθυνση το σχεδιασμό και υλοποίηση δικτύων υψηλής διαθεσιμότητας.
Ο κ. Κωνσταντίνος Κατσιφής είναι καθηγητής ΤΠΕ και Επιστήμονας Δεδομένων που υποστηρίζει τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Συμβουλεύει, γράφει, δίνει διαλέξεις και διδάσκει για την Επιχειρηματική Ευφυΐα, την Τεχνολογία Πληροφοριών και προχωρημένους Αλγόριθμους. Συνεργάζεται με εταιρείες για τη μοντελοποίηση δεδομένων, την οπτικοποίηση και την παροχή κρίσιμων πληροφοριών για τη λήψη επικαιροποιημένων επιχειρηματικών αποφάσεων. Ο κ. Κατσιφής είναι ειδικός στη μετάφραση δεδομένων σε εύκολα κατανοητές αναλύσεις και ιδέες που με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε επιχειρηματικές αποφάσεις υψηλού αντίκτυπου. Παράλληλα με το ρόλο του ως Αναλυτής, έχει πολύ ισχυρό υπόβαθρο στη Στατιστική και την Ανάλυση Δεδομένων, την Εξόρυξη Δεδομένων και λόγω του συνεχούς στυλ εκμάθησης, κατέχει ένα εξαιρετικό επίπεδο γνώσεων λογισμικού. Ο κ. Κατσιφής σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Φυσική (Υπολογιστική & Θεωρητική Φυσική Υψηλών Εναργειών) στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επί του παρόντος είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας & Μηχανικής. Οι κύριες ερευνητικές του δραστηριότητες βρίσκονται στον τομέα των Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων και της Αναγνώριση Προτύπων.
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτας έχει μεγάλη διδακτική εμπειρία στους τομείς της ηλεκτρονικής, της πληροφορικής, των δικτύων και της μουσικής τεχνολογίας. Έχει διδάξει στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου τα μαθήματα της Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας ενώ διδάσκει Εφαρμοσμένη Πληροφορική στα μεταπτυχιακά του Αειφορικού Σχεδιασμού του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στο Μεταπτυχιακό Ψηφιακές Μορφές Τέχνης στη Σύγχρονη Εποχή του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Παράλληλα είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Κινητών και Πολυμέσων του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Μάζνας Πέτρος απέκτησε το μεταπτυχιακό του στην πληροφορική από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης (DIKU) ακολουθώντας το προφίλ ανάπτυξη λογισμικού. Ο προπτυχιακός τίτλος σπουδών είναι στην πληροφορική και αποκτήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης της σχολής θετικών επιστημών με πεδίο σπουδών τα πληροφοριακά συστήματα. Δουλεύοντας πάντα σε ομάδες, η επαγγελματική του εμπειρία ξεκίνησε σε Frontend και Backend προγραμματισμό. Απέκτησε εμπειρία σε προγραμματισμό ανάπτυξης εκπαιδευτικών παιχνιδιών δουλεύοντας για την Edumode και πλέον εργάζεται σαν προγραμματιστής αναλυτής.
O Ιωάννης Μασμανίδης σπούδασε Μηχανικός Πληροφορικής στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και μετεκπαιδεύτηκε στα Συστήματα Υπολογιστών σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Για 2 εκπαιδευτικές περιόδους παρακολούθησε μαθήματα στο Swedish Polytechnic of Vaasa, Finland, με υποτροφία ERASMUS. Εργάζεται ως IT Supporter/ System Administrator επί 15τία κι έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες. Έχει πιστοποιηθεί ως Autodesk Technician. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους οίκους του εξωτερικού ως συνεργάτης και πιστοποιημένος τεχνικός. Ως εκπαιδευτικός έχει πιστοποιηθεί ως εκπαιδευτής από την ΑΣΠΑΙΤΕ ενώ έχει αποκτήσει και την πιστοποίηση του Εκπαιδευτή Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ, όπως και την αντίστοιχη «Computer Trainer Professional».
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: IoT, social media marketing, βάσεις δεδομένων
Ο Αλέξανδρος Μπερμπέρης είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών (Α.Π.Θ) με μεταπτυχιακές σπουδές στην «Πληροφορική και Διοίκηση» , (Διατμηματικό πρόγραμμα σπουδών των τμημάτων Πληροφορικής και Οικονομικών Επιστημών, Α.Π.Θ) και κάτοχος πιστοποίησης σπουδών Μηχανογραφημένης Λογιστικής. Έχει εργαστεί ως επιστημονικός ερευνητής στο Τμήμα Πληροφορικής (Α.Π.Θ) στα προγράμματα SAFEYOU+(Collaborative Partnership) και ONLINE S3 (H2020), με ενεργή συμμετοχή στην συγγραφή διαφόρων ερευνητικών προτάσεων για προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δραστηριοποιείται στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης ως εκπαιδευτικός, ενώ έχει διατελέσει βοηθός εργαστηρίου Πληροφορικής και εισηγητής Μεταπτυχιακού Μαθήματος με τίτλο «Πληροφοριακά Περιβάλλοντα Παγκόσμιου Ιστού» (Α.Π.Θ). Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Διάδοση πληροφοριών σε κοινωνικά δίκτυα, θεωρία γράφων, μεθοδολογία έρευνας και αναλυτική των επιχειρήσεων.
Ο Ελευθέριος Πεσλής είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πιστοποιημένος εισηγητής CCNA (Cisco Certified Network Associate). Είναι επίσης κάτοχος των επαγγελματικών πιστοποιήσεων CCNA, CCNA security και CCNP με επαγγελματική και διδακτική εμπειρία σε ακαδημίες Cisco. Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι εκπαιδευτής σε προγράμματα CISCO έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς 14 τμήματα.
Ο Ανδρέας Π. Πλαγέρας είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής της Σχολή Επιστημών Πληροφορίας του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Ελλάδα. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν και δεν περιορίζονται στους «Αλγόριθμους για την Μεταφορά Μεγάλων Δεδομένων μέσω του Διαδικτύου των Πραγμάτων», «Τεχνητή Νοημοσύνη» και «Ανάλυση Δεδομένων». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (MSc) στην εφαρμοσμένη πληροφορική από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, είναι κάτοχος πτυχίου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Μηχανικών Πληροφορικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.) από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά). Είναι επίσης πιστοποιημένος εκπαιδευτής ανηλίκων (ΑΣΠΑΙΤΕ) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ).
Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Σχεδίαση και Ανάπτυξη του Διαδικτύου, Ανάπτυξη Εφαρμογών Ιστού και Κινητών Συσκευών, Δίκτυα και Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων, Τεχνολογίες Διαδικτύου και Πλατφορμών, Υπολογιστικό Νέφος (Cloud), Τεχνολογίες Δεδομένων Μεγάλης Κλίμακας (Big Data), Σχεδίαση 3D Γραφικών, Ανάπτυξη Παιχνιδιών
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στα Πληροφοριακά Συστήματα και τον Προγραμματισμό από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από το 1994 έχει πλούσια διδακτική εμπειρία σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τα πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην εφαρμογή τεχνικών web mining σε δεδομένα χρήσης ειδησεογραφικού portal. Ασχολείται με τη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού σε e-learning Προγράμματα στον τομέα του Web Development και Web Design. Επίσης παρέχει εκπαιδευτική υποστήριξη των εκπαιδευομένων που συμμετέχουν στα συγκεκριμένα προγράμματα. Το τελευταίο διάστημα δημοσιεύει άρθρα και συμμετέχει σε συνέδρια σχετικά με την εκπαίδευση καθώς και τη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας.
Η Δρ. Περσεφόνη Στυλιανουδάκη είναι η επικεφαλής της Σχολής Πληροφορικής και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Έλαβε το πτυχίο της στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και το μεταπτυχιακό της στο Σχεδιασμό Παγκοσμίων Διαδραστικών Συστημάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς επίσης και το διδακτορικό της τίτλο στα Ψηφιακά Παιχνίδια. Έχει εργαστεί σε διάφορα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία είκοσι χρόνια, συμπεριλαμβανομένων το Πανεπιστήμιο του Warwick και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Open University) του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Δρ. Στυλιανουδάκη έχει διδάξει σε προγράμματα δια ζώσης σε φοιτητές με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και εξ ‘αποστάσεως σε φοιτητές από όλο τον κόσμο. Είναι μέλος της Ακαδημίας Ανώτατης Εκπαίδευσης (FHEA) και πιστοποιημένη υπεύθυνη στη διαχείριση έργου και προγραμμάτων στις μεθόδους Agile και PRINCE2. ‘Έχει συμμετάσχει/συμμετέχει σε διάφορα βρετανικά, ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα και συνεργασίες και είναι κριτής διαφόρων διεθνών συνεδρίων καθώς και κριτής σε έγκριτο διεθνές ακαδημαϊκό περιοδικό. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ψηφιακά παιχνίδια, ηλεκτρονική μάθηση συνδυάζοντας εκπαιδευτικές τεχνολογίες και εργαλεία καθώς και η ανάπτυξη ακαδημαϊκού προσωπικού.
Ο Στυλιανού Τάσος είναι διδάκτωρ του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος M.Sc στην Επιχειρηματική Πληροφορική και μεταπτυχιακού διπλώματος M.S στην Οικονομική Επιστήμη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο και εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε αναγνωρισμένα διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια. Είναι κριτής σε έγκριτα διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά και έχει πολυετή διδακτική προϋπηρεσία σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης της Ελλάδας με διδασκαλία σε ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων.
Ο Δημήτρης Τσικερδής είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στα Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής με κατεύθυνση τα Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Επίσης, διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στα Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα (ΜΒΑ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα ως Αναλυτής Συστημάτων/Προγραμματιστής, σε συστήματα διαχείρισης εγγράφων/ περιεχομένου (DMS/ ECM) καθώς επίσης και σε εργαλεία επεξεργασίας διαδικασιών (BPM). Παράλληλα, δραστηριοποιείται στο χώρο της κατάρτισης, ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων, με ειδίκευση σε βάσεις δεδομένων και γλώσσες προγραμματισμού. Σήμερα απασχολείται σε Φορέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ως Διαχειριστής Πληροφοριακών Συστημάτων.