BA (Hons) International Hospitality Management
-
1o στην Ελλάδα | TOP5 στη Βρετανία.
-
Διασύνδεση με το UK Institute of Hospitality.
-
Δίγλωσση εκπαίδευση + 2η ξένη γλώσσα.
-
Έμμισθη πρακτική άσκηση.
Πληροφορίες Προγράμματος
Το BA (Hons) International Hospitality Management έχει σχεδιαστεί από το University of Derby, κορυφαίο σε κατάταξη βρετανικό πανεπιστήμιο σε σπουδές Τουρισμού –1ο στην Ελλάδα και ΤOP5 στη Βρετανία – σύμφωνα με την πανεπιστημιακή κατάταξη Guardian University Guide, 2022.
Φιλοσοφία του είναι να αναπτύσσει εφαρμοσμένες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες στους φοιτητές, μέσα από βιωματική διδασκαλία και ανάλυση πραγματικών περιπτώσεων, συνεργασία με καταξιωμένα στελέχη του τουριστικού κλάδου και πρακτική άσκηση σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Η Σχολή είναι μέλος του Institute of Hospitality (UK) με πολλαπλά οφέλη για όπως φοιτητές, όπως πρόσβαση σε ψηφιακές βιβλιοθήκες, επιμορφωτικά σεμινάρια, υπηρεσίες καριέρας και δικτύωσης.
Τι θα μάθεις
Το πρόγραμμα έχει διεθνή και εφαρμοσμένο προσανατολισμό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – δεν είναι θεωρητικό πρόγραμμα Τουρισμού – ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες στελέχωσης ξενοδοχείων, μονάδων εστίασης, resorts, επιχειρήσεων που προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και διεθνώς. Επίσης, αποτυπώνει τις σύγχρονες τάσεις που μετασχηματίζουν τον κλάδο του Τουρισμού: η έμφαση στη βιωσιμότητα και στις τεχνολογικές εξελίξεις, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες προσδοκίες των πελατών και οι νέες μορφές πολυτελούς φιλοξενίας.
Κάνεις πρακτικά μαθήματα όπως, διαχείριση δωματίων, συστήματα κρατήσεων, διαχείριση εκδηλώσεων επισιτισμού, και αντιλαμβάνεσαι την έννοια της επιχειρηματικότητας και του διεθνούς προσανατολισμού της τουριστικής δραστηριότητας. Μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ξενοδοχεία, συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις, mystery guests σε εστιατόρια & ξενοδοχεία, πρακτική συμμετοχή σε εκδηλώσεις, αναπτύσσεις τεχνογνωσία και επαγγελματικές δεξιότητες. Παράλληλα, κατανοείς το οικονομικό και επιχειρησιακό περιβάλλον, μέσα από πρόσφατα και επίκαιρα παραδείγματα επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Διδάσκεσαι από τους πρωταγωνιστές του κλάδου – ξενοδόχους, διευθυντές ξενοδοχείων & τμημάτων, συμβούλους ξενοδοχειακών επιχειρήσεων – οι οποίοι με τη χρήση μελετών περίπτωσης (case studies) & προσομοιώσεων (simulations), σε μυούν στα μυστικά του επαγγέλματος. Η έμμισθη πρακτική άσκηση σε ξενοδοχεία και resorts 5 αστέρων θα σε βοηθήσει να εφαρμόσεις στην πράξη αυτά που έχεις διδαχθεί.
Γιατί να το επιλέξεις
Το πρόγραμμα διεξάγεται με διαλέξεις – κάποιες από επαγγελματίες του τουρισμού, σεμινάρια, εργαστήρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις. Προσομοιώσεις, επίκαιρα case-studies, διοργάνωση & συμμετοχή σε events – όλα προσφέρουν ρεαλιστικά σενάρια στα οποία θα καλλιεργήσεις επαγγελματικές δεξιότητες οργάνωσης, εξυπηρέτησης πελατών, λήψης αποφάσεων και ομαδικής εργασίας. Οι μέθοδοι αξιολόγησης είναι ένα μίγμα γραπτών εργασιών, πρακτικών ασκήσεων, ομαδικών ή ατομικών παρουσιάσεων, σε θέματα που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με επαγγελματίες του χώρου, ώστε να αντικατοπτρίζουν την πολυσύνθετη φύση της τουριστικής βιομηχανίας. Η έμμισθη πρακτική άσκηση αποτελεί ανεκτίμητη ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των επαγγελματικών σου δεξιοτήτων στο πλαίσιο πραγματικών εργασιακών συνθηκών.
Κοινωνίες Φιλοξενίας Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύξουν τη γνώση και την κατανόηση του κλάδου της φιλοξενίας, των λειτουργιών και του ρόλου του στην κοινωνία. Για να επιτευχθεί αυτό, οι φοιτητές διερευνούν και αξιολογούν το μέγεθος, την κλίμακα και το εύρος του τομέα, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά: ξενοδοχείων, εστιατορίων, σπα και θέρετρων. Η ενότητα δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στη μάθηση για την παγκόσμια και διεθνή ξενοδοχειακή βιομηχανία, συγκεκριμένα μοντέλα ταξινόμησης και ιδιοκτησίας. Η ενότητα εξετάζει επίσης την αξία των υπηρεσιών φιλοξενίας για την κοινωνία και τον πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας, της προέλευσης και της σημασίας και της τέχνης της καλής φιλοξενίας και εξυπηρέτησης. Σχεδιασμός, προγραμματισμός και διαχείριση έργων Στην ενότητα αυτή, οι φοιτητές θα κατανοήσουν τον σχεδιασμό και την διαχείριση έργων, βασικές πτυχές των κλάδων παροχής υπηρεσιών που έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν βιώσιμες ευκαιρίες για ιδέες επιχειρηματικής ανάπτυξης και οράματα ανάπτυξης. Η απόκτηση δεξιοτήτων, γνώσεων και στάσεων για τη διευκόλυνση του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και της αξιολόγησης των σχεδίων έργων είναι επομένως κρίσιμη. Θα ενθαρρύνει επίσης το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μοναδικών προϊόντων και υπηρεσιών, επιχειρηματικών εγκαταστάσεων, διαδικασιών και διαδικασιών παράδοσης. Επιχειρηματικό Περιβάλλον Οικονομίας Επισκεπτών Το μάθημα αυτό εξετάζει το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις της οικονομίας των επισκεπτών. Θα αξιολογηθούν διαφορετικοί τομείς της οικονομίας των επισκεπτών όπως: τουρισμός, φιλοξενία, εκδηλώσεις καθώς και το τρέχον εξωτερικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων το περιβάλλον της μικροοικονομίας και μακροοικονομίας όπως και το εσωτερικό περιβάλλον. Oργανωτικός μετασχηματισμός Αυτή η ενότητα θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί εισάγουν αλλαγές για να ανταγωνίζονται στις διαρκώς εξελισσόμενες αγορές. Με μια οικονομία που μετασχηματίζεται ταχύτερα, οι επιχειρήσεις πρέπει να κατανοήσουν τις απαιτήσεις για να ανταγωνιστούν στην αγορά του μέλλοντος. Οι επιχειρήσεις πρέπει να κατανοήσουν τις εξωτερικές δυνάμεις που δημιουργούν την ανάγκη για αλλαγή και πώς να ανταποκριθούν παίρνοντας μαζί τους το εργατικό δυναμικό τους. Οι σπουδαστές θα αναπτύξουν μια εικόνα για το ποιες προβλέπονται να είναι οι μελλοντικές τάσεις σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας που καλύπτουν τον τομέα των υπηρεσιών. Συνδημιουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση – εμπειρία φιλοξενουμένων Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να παράσχει στους φοιτητές θεωρητική και πρακτική κατανόηση των αρχών και πρακτικών της συνδημιουργίας εμπειριών στο πλαίσιο του τουρισμού, της φιλοξενίας και των εκδηλώσεων. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τις πρακτικές εφαρμογές των μοντέλων συνδημιουργίας μέσω της εργασίας για το σχεδιασμό, την παρουσίαση και την παράδοση μιας ιδέας εμπειρίας που θα πληροί καθορισμένα κριτήρια. Τρέχοντα σενάρια, μελλοντικές κατευθύνσεις Το μάθημα αυτό διερευνά τα σύγχρονα φαινόμενα που διαμορφώνουν τη διαχείριση του τουρισμού, της φιλοξενίας και των εκδηλώσεων τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο χρησιμοποιώντας θεωρητικές συζητήσεις και μελέτες περιπτώσεων. Μέσω ομαδικών συζητήσεων και σεμιναριακών συζητήσεων, η ενότητα διερευνά τη φύση, του τι συνιστά επιτυχία σε αυτές τις βιομηχανίες και πώς αυτή μπορεί να συνεχίσει να μετατοπίζεται από τα αμιγώς οικονομικά κίνητρα, προς μια πιο ισορροπημένη βιώσιμη άποψη. Διαχείριση εσόδων ξενοδοχείων Αυτή η ενότητα εστιάζει στη διαχείριση εσόδων, μια βασική διαδικασία στις λειτουργίες και τη διαχείριση του ξενοδοχείου, σκοπός της οποίας είναι η μεγιστοποίηση των εσόδων των δωματίων ενός ξενοδοχείου αλλά και από τα υπόλοιπα τμήματα που λειτουργούν στο ξενοδοχείο. Το πλαίσιο της ενότητας παρέχεται μέσω ανάλυσης του τρέχοντος εγχώριου και διεθνούς ξενοδοχειακού τομέα. Για να γίνει αυτό, οι φοιτητές/σπουδαστές διερευνούν τις εξελίξεις στη διαχείριση και ιδιοκτησία ξενοδοχείων, τα τμήματα της αγοράς, και τη ζήτηση καθώς και τα κανάλια διανομής. Στη συνέχεια, η ενότητα εστιάζει σε στρατηγικές και τα εργαλεία διαχείρισης εσόδων, τα οποία οι φοιτητές εφαρμόζουν και αξιολογούν μέσω επιλεγμένων μελετών περίπτωσης ορισμένων ξενοδοχείων. Βιώσιμες Λειτουργίες Φιλοξενίας και Αναψυχής Αυτή η ενότητα εισάγει το ρόλο της συνάρτησης λειτουργιών: τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός προμηθεύεται, παράγει και παρέχει αγαθά και υπηρεσίες σε απαιτητικούς πελάτες, γίνεται βασικός συντελεστής στην ανώτερη απόδοση και την ικανοποίηση των πελατών. Η ενότητα παρέχει ένα πλαίσιο για την κατανόηση του κρίσιμου ρόλου των λειτουργιών στην επιχειρηματική επιτυχία. Παρέχει μια επισκόπηση των βασικών τομέων διαχείρισης λειτουργιών, ιδιαίτερα στη διατήρηση και τη βελτίωση της ποιότητας των αγαθών και των υπηρεσιών, τη βιωσιμότητα και την εταιρική κοινωνική ευθύνη και διασφαλίζει ότι αυτό αντικατοπτρίζεται και στην απόδοση του οργανισμού. Επιχειρηματική Καινοτομία και Χρηματοοικονομικός Σχεδιασμός Στο τρέχον παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να μάθετε πώς να ανταπεξέρχεστε σε δυναμικά, αβέβαια, ταχέως μεταβαλλόμενα και επιχειρηματικά περιβάλλοντα. Ο στόχος της ενότητας είναι να αναπτύξει μια επιχειρηματική νοοτροπία είτε αποφασίσετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση στο μέλλον είτε να είστε ένα ευρηματικό στέλεχος σε έναν οργανισμό. Θα έχετε την ευκαιρία να κατανοήσετε μια ποικιλία δραστηριοτήτων μέσα από τις τοπικές επιχειρήσεις και να συνεργαστείτε με ειδικούς από τη βιομηχανία μέσω επισκεπτών ομιλητών και εκπαιδευτικών επισκέψεων. Θα έχετε την ευκαιρία να αναπτύξετε το δικό σας επιχειρηματικό έργο με την υποστήριξη των καθηγητών αλλά και συμβούλων και επιχειρηματιών με εμπειρία στον κλάδο. Ερευνητικές Δεξιότητες Οι τάσεις συνεχίζουν να εξελίσσονται εντός της οικονομίας των υπηρεσιών/εμπειριών, υπογραμμίζοντας τον πιθανό σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η έρευνα στην αποτελεσματική λήψη αποφάσεων. Αυτή η ενότητα στοχεύει να υποστηρίξει τους φοιτητές στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για έρευνα, οι οποίες θα είναι κατάλληλες για τη μελλοντική απασχόληση , ενώ παράλληλα βοηθά στην παροχή ειδικής καθοδήγησης για το τελευταίο έτος και την πτυχιακή τους εργασία. Αυτή η ενότητα στοχεύει να διευκολύνει την ανάπτυξη δεξιοτήτων έρευνας και επιχειρηματικής ανάπτυξης. Η ενότητα, επομένως, παρέχει τα κίνητρα και την καθοδήγηση για την επιδίωξη ανεξάρτητης μελέτης. Σχεδιασμός μενού, γευστικής και αισθητηριακής αξιολόγησης Σε αυτήν την ενότητα οι φοιτητές θα μάθουν για τη διαδικασία σχεδιασμού, ανάπτυξης και αισθητικής αξιολόγησης μενού. Θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν αρχές διαχείρισης επωνυμίας σε προϊόντα και σχεδιασμό μενού. Οι φοιτητές θα συμμετάσχουν σε μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων αξιολόγησης μενού, προϊόντων και αισθητικής. Θα αξιολογήσουν τη θεωρητική συζήτηση των διαδικασιών που συμμετέχουν στο σχεδιασμό μενού και την αξιολόγηση των αισθήσεων χρησιμοποιώντας ακαδημαϊκές, επιστημονικές και βιομηχανικές αρχές. Αυτό θα υποστηρίζεται με τη χρήση καινοτόμων και σύγχρονων παραδειγμάτων από τη βιομηχανία. Σχεδιασμός εγκαταστάσεων και χώρων Σε αυτή την ενότητα οι φοιτητές θα αναπτύξουν και θα εφαρμόσουν τις γνώσεις και την κατανόησή τους σχετικά με τους παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στο σχεδιασμό και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, της διακόσμησης, του εξοπλισμού και της επίπλωσης. Οι εγκαταστάσεις και οι χώροι περιλαμβάνουν: αποθηκευτικούς χώρους, περιοχές προετοιμασίας και παραγωγής τροφίμων, : εξυπηρέτησης φαγητού και ποτού, υποδοχής , γραφεία διοίκησης, κοινόχρηστους χώρους, δωμάτια πελατών, χώρους συνεδρίων και δεξιώσεων, εξωτερικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αναψυχής. Αυτή η ενότητα εστιάζει στους παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στο σχεδιασμό, τη διάταξη, τη διακόσμηση, την επίπλωση και τον εξοπλισμό σε επιχειρησιακές περιοχές και για την υποστήριξη της υγείας και της ευημερίας των επισκεπτών. Καινοτομία και Ανάπτυξη Ιδεών στη Φιλοξενία Αυτή η ενότητα εστιάζει στα εξελισσόμενα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης φιλοξενίας, το φάσμα των υπηρεσιών, τις σχετικές επιχειρηματικές ιδέες και τις εμπειρίες των πελατών. Θα συνεισφέρει στην κατανόηση της μεταλασσόμενης και καινοτόμου επιχειρηματικής στρατηγικής, του σχεδιασμού και της ανάπτυξης μοναδικών εννοιών εξυπηρέτησης πελατών και πακέτων εμπειρίας. Αυτό θα περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία μιας μοναδικής αντίληψης για τις μελλοντικές τάσεις διαχείρισης και ηγεσίας ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή που απαιτείται για τη διατήρηση ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στη φιλοξενία. Θα επιδιωχθεί μια κριτική κατανόηση των προκλήσεων της φιλοξενίας, των αιτιολογικών παραγόντων και των σχετικών βιώσιμων λύσεων που έχουν σχεδιαστεί για να μεταμορφώσουν το σχεδιασμό και την παροχή υπηρεσιών πελατών στον κλάδο της φιλοξενίας. Οι θεωρίες της αλλαγής και της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, της διαφορετικότητας θα χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση της διαδικασίας της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Επιπλέον, θα εφαρμοστούν και θα αναλυθούν οι εξελισσόμενες τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις διαχείρισης και ηγεσίας για τη διευκόλυνση της καινοτομίας. Θα διερευνηθούν σχετικές καινοτόμες θεωρίες διαχείρισης και ηγεσίας. Πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα Αυτή η ενότητα στοχεύει να εξετάσει πώς έχει αναπτυχθεί τα παγκόσμια πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα και πώς γίνεται η διαχείρισή τους σε ένα ανταγωνιστικό και μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον. Τα πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους, πιο κερδοφόρους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς του κλάδου της φιλοξενίας. Οι φοιτητές θα εξετάσουν και θα αξιολογήσουν το ποικίλο φάσμα των εξελίξεων πολυτελών ξενοδοχείων και θερέτρων από τις παραδοσιακές έως τις νέες εμπειρίες πολυτελείας και τη συμβολή των επιμέρους τμημάτων τους στην εμπειρία του πελάτη. Θα αναλυθεί η έννοια της πολυτελούς υπηρεσίας, όσο της αυθεντικότητας και των αξιών. Οι φοιτητές θα διερευνήσουν το μέλλον της έννοιας της πολυτέλειας στους ευρύτερους τομείς της φιλοξενίας (τουρισμός, φιλοξενία και εκδηλώσεις) και θα επανεξετάσουν πώς αλλάζει η αγορά πολυτελείας ως απάντηση σε παράγοντες τεχνολογικής καινοτομίας, κοινωνικών και οικονομικών αλλαγών και βιωσιμότητας. Αυτή η ενότητα θα χρησιμοποιεί διεθνείς περιπτωσιολογικές μελέτες από όλο τον κόσμο. Στρατηγική Διοίκηση και Βελτίωση Επιχειρήσεων Η στρατηγική διαχείριση περιλαμβάνει τον συνεχή σχεδιασμό, παρακολούθηση, ανάλυση και αξιολόγηση όλων των τομέων ενός οργανισμού για να διασφαλιστεί ότι πληροί τους στόχους του και ότι διατηρεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αυτή η ενότητα θα εισάγει τους φοιτητές στη στρατηγική διαχείριση. Βασικό χαρακτηριστικό ενός επιτυχημένου διαχειριστή τομέα υπηρεσιών είναι η ικανότητα να ενημερώνεται για τις αλλαγές στο εξωτερικό περιβάλλον και η ανάγκη να προσαρμόσει την επιχείρησή του για να εκμεταλλευτεί τις τάσεις και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ενός ταχέως μεταβαλλόμενου, δυναμικού περιβάλλοντος. Η επίγνωση του φάσματος των επιχειρηματικών στρατηγικών, των κινδύνων τους και των πιθανών αποδόσεων είναι το κλειδί για τον σχεδιασμό των κατάλληλων αντιδράσεων στο εξωτερικό περιβάλλον, καθώς και για την κατανόηση των εσωτερικών πόρων και ικανοτήτων που θα απαιτηθούν για την εφαρμογή αυτών των επιχειρηματικών στρατηγικών. Project - Πτυχιακή εργασία Οι σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παρέχουν ένα πλούσιο και ποικίλο φάσμα δεξιοτήτων τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λύσετε προβλήματα στις θεμελιώδεις προκλήσεις που είναι εγγενείς στην επιλεγμένη θεματική σας περιοχή. Αυτή η ενότητα λειτουργεί ως αγωγός για την ευελιξία εκείνων των ακαδημαϊκών και βιομηχανικών δεξιοτήτων μελέτης / έργου που αποκτώνται κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών. Η έρευνα έργου στις υπηρεσίες σας παρέχει την ευκαιρία να αναλάβετε ή να συμμετέχετε σε ένα καθαρό και εφαρμοσμένο ερευνητικό έργο που σχετίζεται με τον τομέα/ειδικότητα του αντικειμένου σας. Θα έχετε την ευκαιρία είτε να αναπτύξετε ένα καθαρά ερευνητικό έργο από ένα επιλεγμένο θέμα ενδιαφέροντος είτε να συμμετέχετε με επιτυχία για ένα ερευνητικό έργο, που παρέχεται από την ακαδημαϊκή ομάδα μέσω θεμάτων που ερευνώνται επί του παρόντος στο τμήμα ξενοδοχείων, θερέτρου και διαχείρισης spa. Η πτυχιακή σας εργασία απαιτεί από εσάς να χρησιμοποιήσετε κάθε δεξιότητα που έχετε αποκτήσει, με στόχο την επέκταση του συστηματικού και συνεκτικού σώματος γνώσεων που έχετε ήδη αποκτήσει, βοηθώντας να σφραγίσετε την κατανόηση στην περιοχή ενδιαφέροντός σας και, ενδεχομένως, στη μελλοντική σας επαγγελματική πορεία. Διαχείριση ταλέντων Αυτή η ενότητα διερευνά το εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον για τα ταλέντα και τον ρόλο που παίζει η οργανωτική κουλτούρα στη διατήρηση και την προσέλκυση νέων ταλέντων σε μια συναρπαστική, ποικίλη και ευέλικτη βιομηχανία. Αυτή η ενότητα στοχεύει να ορίσει την ανάγκη των οργανισμών να αλλάξουν και να προσαρμόσουν την οργανωσιακή τους κουλτούρα για να προσελκύσουν τη νέα γενιά ανθρώπων που εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό. 1ο Έτος
2ο Έτος
3ο Έτος
Προϋποθέσεις Εισαγωγής
Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για σένα, αν είσαι απόφοιτος Λυκείου ανεξαρτήτου κατεύθυνσης με ικανοποιητική γνώση Αγγλικών και στοχεύεις να σταδιοδρομήσεις στο διεθνές περιβάλλον του Τουρισμού ή να ξεκινήσεις τη δική σου επιχειρηματική δραστηριότητα.
Το απαιτούμενο επίπεδο Αγγλικών για το δίγλωσσο πρόγραμμα είναι αντίστοιχο με IELTS 4.5 (Β1) και για το αγγλόφωνο πρόγραμμα με IELTS 6.0 (Β2). Εάν δε διαθέτεις πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, θα συμμετέχεις στο διαγνωστικό τεστ Αγγλικής γλώσσας του Κολλεγίου.
Επιπλέον, θα σου ζητηθεί να καταθέσεις συστατική επιστολή από καθηγητή και θα κληθείς σε ακαδημαϊκή συνέντευξη με τον υπεύθυνο σπουδών.
Εάν είσαι κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ, φοιτητής Πανεπιστημίου ή Κολλεγίου σε συναφή ειδικότητα, μπορείς να εισαχθείς σε προχωρημένο στάδιο του προγράμματος, μέσω διαδικασίας αναγνώρισης μαθημάτων.
Αίτηση & Εγγραφή
Δεχόμαστε αιτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μέχρι κάλυψης των διαθέσιμων θέσεων ανά τμήμα. Καθώς πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα προγράμματα στο Mediterranean College, σε ενθαρρύνουμε να υποβάλλεις έγκαιρα την αίτησή σου.
Επιπλέον, προσφέρουμε πολλαπλές εναλλακτικές αποπληρωμής διδάκτρων, προγράμματα χρηματοδότησης και υποτροφίες βάσει ακαδημαϊκών, αθλητικών και κοινωνικο-οικονομικών κριτηρίων.
Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας και ενημερώσου για το πρόγραμμα σπουδών και τις ευκαιρίες επιδότησης & χρηματοδότησης διδάκτρων. Οι σύμβουλοι εκπαίδευσης του Admissions Office θα σου παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη διαδικασία αίτησης και εγγραφής.
Αναγνώριση
Μπορείς να αναγνωρίσεις το πτυχίο σου στην Ελλάδα, υποβάλλοντας αίτηση επαγγελματικής ισοδυναμίας στο ΑΤΕΕΝ του Υπουργείου Παιδείας.
Δες εδώ απόφαση αναγνώρισης απόφοιτου.
Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες για την αναγνώριση σπουδών.
Μεταπτυχιακά
Ένα πτυχίο Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων σου επιτρέπει να επιλέξεις πλήθος μεταπτυχιακών προγραμμάτων ή επαγγελματικών πιστοποιήσεων.
Στο Mediterranean College μπορεί να επιλέξεις:
- MSc International Hospitality Management
- MSc Human Resources Management
- MSc Marketing Management
- MBA Global Hospitality
- ΜΒΑ Global
- MBA Global Finance
- MBA Global Shipping
Εναλλακτικά, μπορείς να παρακολουθήσεις ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα εξειδίκευσης:
- Leadership & Human Resources Management
- Marketing & Sales Management
- Finance for Small & Medium Businesses
- Digital & Social Media Marketing
- Global Operations & Logistics
- Shipping
- Healthcare Management
- Sports Management
Καριέρα
Ως πτυχιούχος μπορείς να σταδιοδρομήσεις σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό περιβάλλον στο χώρο της Φιλοξενίας και στον ευρύτερο κλάδο του Τουρισμού ή να αναπτύξεις τη δική σου επιχείρηση, στην Ελλάδα και διεθνώς.
Μπορείς να διεκδικήσεις θέσεις σε:
- ξενοδοχεία & resorts
- θεματικά πάρκα
- κρουαζιερόπλοια
- μονάδες εστίασης
- tour operators & τουριστικά γραφεία
- εταιρείες διαχείρισης τουριστικών μονάδων
- εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων & εκδηλώσεων
- συμβουλευτικές επιχειρήσεις
- τουριστικά αξιοθέατα
- ψηφιακές πλατφόρμες οργάνωσης ταξιδιών
- Υπουργείο Τουρισμού & γραφεία τουρισμού ΟΤΑ
Aπόψεις φοιτητών
Ως απόφοιτη του Executive Diploma in Hotel and Tourism Management και έχοντας μικρή προυπηρεσία στον Ξενοδοχειακό κλάδο, ομολογώ πως οι σπουδές μου με βοήθησαν να αποκτήσω υψηλότερη θέση και να επιτύχω το στόχο μου, μέσα σε 2 χρόνια! Το επίπεδο γνώσεων ήταν αντίστοιχο του μεταπτυχιακού και οι καθηγητές εξειδικευμένοι σε αυτά που διδάσκουν. Πλέον συνεχίζω για το MBA....
Μανάρη Φωτεινή, Executive Diploma in Hotel and Tourism Management
Το πιο σημαντικό για μένα είναι η μοναδική ευκαιρία να κάνουμε την πρακτική μας άσκηση σε κορυφαία ξενοδοχεία της χώρας, που μας καθιστούν έτοιμους να βρούμε μόνιμη δουλειά αμέσως μετά την αποφοίτηση....
Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ΒΑ (Hons) International Hospitality Management
Στο Mediterranean College παίρνεις πτυχίο από το University of Derby, κορυφαίο σε κατάταξη βρετανικό Πανεπιστημιο στον Τουρισμό. Εδώ μαθαίνουμε πώς προσφέρεται πραγματικά η Φιλοξενία και δεν κάνουμε θεωρητικές σπουδές Τουρισμού. Η διδασκαλία δηλαδή είναι βιωματική, μαθαίνουμε κάνοντας πράγματα στην πράξη, βλέπουμε πώς λειτουργούν τα τμήματα ξενοδοχείων μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις, διοργανώνουμε events, διευθυντές ξενοδοχείων έρχονται στο Κολλέγιο και μας μιλούν, κάνουμε mystery guests. Το πιο σημαντικό ,όμως, για μένα είναι...
Σοφία Ιακωβίδη, BA (Hons) International Hospitality Management